Svært mange oslofolk bruker nå munnbind i offentligheten. Ikke minst i kollektivtrafikken.
Svært mange oslofolk bruker nå munnbind i offentligheten. Ikke minst i kollektivtrafikken.

Nå sier politiet at de vil bøtelegge brudd på koronareglene

Brudd på smittevernbestemmelsene vil kunne føre til bøter på opptil 20.000 kroner fra fredag av, opplyser Oslo-politiet.

Publisert

— Hvis råd og henstillinger ikke følges kan politiet gi pålegg for å sikre at reglene overholdes. Åpenbare og gjentatte brudd på smittevernloven vil kunne bli anmeldt, sa stabssjef Harald Nilssen fra Oslo politidistrikt til VårtOslo forrige uke.

Samtidig informerte han om at politiet ikke ville sette i gang med noen ekstra koronakontroller.

— I utgangspunktet igangsetter vi ikke egne, systematiske smittevernkontroller, men vil håndheve innenfor rammen av vår daglige tjeneste, sa han.

Men nå vil politiet gå mer aktivt til verks.

Smittetallene i Oslo er nå på sitt høyeste siden pandemien brøt ut.
Smittetallene i Oslo er nå på sitt høyeste siden pandemien brøt ut.

Bøter opp til 20 000 kroner

I Riksadvokatens håndhevingsdirektiv for covid-19, de nasjonale retningslinjene for korona for alle kommuner i Norge, står det beskrevet hvilke typer handlinger som er straffbare.

Her står det blant annet at brudd på møteforbud, karantene eller isolasjon kan resultere i bøter på 20 000 kroner eller 15 dagers fengsel. Samtidig informerer Oslopolitiet om at mangel på bruk av munnbind der det er påbudt kan resultere i en bot på 2000 kroner.

Vil slå ned på fester

Tidligere har politiet gitt råd om og veiledning ved brudd på smittevernbestemmelsene, men nå blir brudd på reglene anmeldt når det gjelder «aktiv smittespredning, brudd på karantene, gjentatte brudd og ikke etterfulgte pålegg», heter det i en pressemelding.

Brudd på smittevernbestemmelsene vil kunne føre til bøter på opptil 20.000 kroner fra fredag av, opplyser Oslo-politiet. Dette gjelder for eksempel saker tilknyttet private fester og arrangementer.

199 koronasaker

Innstrammingen gjelder fra fredag 6. november.

Politiet har fram til mandag denne uken registrert 199 koronarelaterte saker i Oslo. 99 av dem omhandler brudd på reglene om karantene og isolasjon.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS