— Cathrine M. Lofthus har ledet arbeidet i Helse Sør-Øst på en fremragende måte, sier styreleder Svein I.
— Cathrine M. Lofthus har ledet arbeidet i Helse Sør-Øst på en fremragende måte, sier styreleder Svein I.

Toppsjefen for Helse Sør-Øst går av: Cathrine M. Lofthus blir landets øverste helsebyråkrat

Ullevål-strid, utbyggingsplaner på Rikshospitalet samt i Innlandet og Drammen kommer fortsatt til å havne på kontorpulten til den avtroppende sjefen for Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus. Hennes nye jobb er nemlig som departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

Cathrine M. Lofthus har vært administrerende direktør i Helse Sør-Øst siden 2015. Nå blir hun landets øverste helsebyråkrat som departementsråd.

Og Lofthus vil garantert få mye å gjøre med det statlige foretaket hun forlater. Departementsråden er den øverste faste embedspersonen i et departement, og er direkte underlagt statsråden.

Jan Frich overtar direktørjobb inntil videre

Helse Sør-Øst har ansvar for spesialisthelsetjenester til halvparten av Norges befolkning. Alle offentlige sykehus i Oslo-regionen er underlagt foretaket. Det samme gjelder også sykehus med store ombyggings- og nybyggplaner som Drammen og Innlandet.

— Cathrine M. Lofthus har ledet arbeidet i Helse Sør-Øst på en fremragende måte. Med stor arbeidskapasitet har hun fulgt opp helseforetak og sykehus og sørget for fremdrift i store utviklingsprosjekter, sier styreleder Svein I. Gjedrem i en pressemelding.

Styret i Helse Sør-Øst har konstituert Jan Frich som administrerende direktør inntil videre. Det vil bli satt i gang en prosess for rekruttering av ny administrerende direktør, opplyser styret i en pressemelding.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS