Det er innført besøksforbud ved Ullevål sykehus og de andre virksomhetene under OUS. Antall smittede i Oslo er på 329 personer, ifølge FHIs dagsrapport tirsdag.

1.081 sykehusansatte i Oslo er i karantene

Virksomhetene tilknyttet Oslo univesitetssykehus har omlag 23.000 ansatte. Av disse er 1.081 nå i korona-karantene.

Publisert

Tusenvis av sykehusansatte må bli hjemme på grunn av fare for koronasmitte. I Helse sør-øst gjelder det minst 4.000 medarbeidere, skriver NTB.

— Vi har over 4.000 ansatte i karantene, opplyste direktør Cathrine Lofthus på en pressekonferanse tirsdag. Men tallene endrer seg dag for dag, understreker hun.

Oslo universitetssykehus hadde tirsdag 1.081 helsearbeidere i koronakarantene. Ved sykehus i Vestre Viken må 450 ansatte holde seg hjemme, mens Ahus har 380 ansatte i karantene.

Les også: Oslopolitiet med ny rapport: Muslimer og homofile mest utsatt for økt hatkriminalitet

Flest koronasmittede i Oslo

— Vi jobber med å sikre beredskapen ved å ta ned aktiviteten på områder vi vet at vi kan skyve på, sier Lofthus til NTB.

Samtidig er det registrert 139 nye koronasmittede på landsbasis tirsdag.

Flest antall smittede finner man i Oslo (329 tilfeller), deretter følger Viken (358), Rogaland (150) og Vestland (141).

— 423 tilfeller har blitt smittet i Norge, 757 tilfeller har blitt smittet utenlands og for 128 er smittested under avklaring. Av dem som er smittet i Norge har 275 vært nærkontakter av et kjent smittet tilfelle, skriver Folkehelseinstituttet i sin dagsrapport.

Powered by Labrador CMS