Avdelingsleder Samira Benaissa ved Ullevål sykehusapotek gjør den første dosen med covid-19 vaksinen klar for forsendelse til et sykehjem i Oslo.
Avdelingsleder Samira Benaissa ved Ullevål sykehusapotek gjør den første dosen med covid-19 vaksinen klar for forsendelse til et sykehjem i Oslo.

Den første koronavaksinen i Norge settes på et sykehjem i Oslo klokken 12 tredje juledag

Den første koronavaksinen som settes i Norge blir satt på et sykehjem i Oslo klokken 12 tredje juledag, får NTB bekreftet sent i kveld. De kommende dagene vil 5.000 eldre få vaksinen.

Publisert

Helsedepartementet har besluttet at den første vaksinen skal settes på et sykehjem i Oslo allerede søndag, mens den ordinære vaksineringen går i gang mandag.

Fem sykehjem er plukket ut til å være fremst i vaksinekøen: Cathinka Guldberg-senteret, Ellingsrudhjemmet, Lillohjemmet, Vinderen bo- og servicesenter og Økernhjemmet.

— 95 prosent sier de vil ta vaksinen

— Vi er klare til å starte vaksineringen. På de fem første sykehjemmene i Oslo blir 429 beboere vaksinert i løpet av romjulen, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

— Kartleggingen for alle sykehjem viser at en svært høy andel ønsker å bli vaksinert. Til nå har vi fått inn 2.049 svar og 95 prosent av beboerne ønsker vaksinen, sier Jagmann.

I første omgang er det sykehjemsbeboere som skal vaksineres. I tillegg til Oslo får Stange, Hamar, Ringsaker, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler vaksinedoser fra den første leveransen. Disse starter vaksinering mandag.

Powered by Labrador CMS