Vær og vind kan skape trøbbel i Oslo tredje juledag, advarer nødetatene

Nødetatene ber folk sikre løse gjenstander. Det varsles mye vind og enda mer nedbør i Oslo

Tredje juledag er det varslet stor vannføring i vassdrag, mye nedbør og kraftige vindkast. Publikum bes sikre løse gjenstander, holde avstand til vassdrag og kjøre forsiktig, anmoder Oslo 110-sentral.

Publisert

Ifølge Meteorologisk institutt skal det komme over 40 millimeter nedbør i Oslo på tredje juledag. Med temperaturer på plussiden betyr det regn, regn og atter regn.

I Oslo er det både oransje farevarsel for mye regn og kraftig vannføring i vassdragene. I tillegg varsles det kraftig vind i kast.

Vær forsiktig langs elvebredden

Andre juledag var det kraftig vannføring i Akerselva. Både på grunn av mye nedbør, men også fordi vann- og avløpsetaten slipper mer vann fra Maridalsvannet og ut i elva.

— Hvor høy snøgrensa blir under den kommende nedbøren vil påvirke hvor mye vann som slippes ut i Akerselva de neste dagene. Vann- og avløpsetaten i Oslo oppfordrer eiere av bygninger langs Akerselva til å sikre seg så godt de kan, skriver varsom.no.

— Folk bør være varsomme med å gå nær bredden. Det har vært en del utgraving – erosjon – langs turveiene, sier hydrolog Inger Karin Engen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Aftenposten.

I slutten av oktober slapp Vann- og avløpsetaten ut 25.000 liter vann i sekundet fra Maridalsvannet. Etter det har det vært ned i 2.500 liter, men nå har det steget til 30.000, seks ganger høyere enn normalt på høsten, ifølge avisa.

Powered by Labrador CMS