Jesper Bergersen var dagens mann på Voldsløkka. Ullevålspilleren lagde to mål, pådro seg to utvisninger, og fikk et kølleblad i øyet. En hendelsesrik kamp, sa han ved kampslutt.

Revansj i lokaloppgjøret mellom Skeid og Ullevål i bandyens eliteserie

Skeid holdt følge i en omgang mot seriens overraskelseslag. Ullevål vant, men måtte tråkke til i samtlige 90 minutter for å holde Skeid unna.

— Dette blir et godt gammeldags lokaloppgjør. Spillerne er heltente, advarte Skeids lagleder Helge Holter før kampstart mellom Skeid og Ullevål i bandyens elitedivisjon på Voldsløkka.

Fjorårets oppgjør endte med en overraskende 5-3 seier til Skeid for godt besatte tribuner i et øsende, iskaldt førjulsregn.

Eliteserien i bandy har i år gitt flere overraskende resultater. Flere av de antatte topplagene har avgitt poeng. Ullevål er et av lagene som har overrasket positivt. Med seks poeng ligger Ullevål bare to poeng bak serieleder Ready etter fire kamper.

— Vi har tro på det vi gjør. Vi holder på å bygge opp et nytt lag, og har fått et par spillere tilbake fra opphold i Sverige, sier Ullevåls Jesper Bergersen etter kampen. Med to mål, to utvisninger og en kølle i øyet var han på mange måter kampens mest sentrale spiller.

Truls Skrettingland, Sigurd Olsen Aamlid og Sigve Swensen holder varmen sammen på utvisningsbenken, der de soner hver sin ti minutters utvisning i første omgang.

En aning overtenning ?

At Skeid har tenning fra kampstart er hevet over en hver tvil. Laget tetter igjen bakover, og tar alle dueller som byr seg.

Etter femten minutter sitter det flere skeidspillere på utvisningsbenken enn på innbytterbenken. Men Skeid rider stormen av, lar Ullevål spille ball på tvers og bakover og forsøker å kontre når de får ballen.

Etter 35 minutter forsøker Ullevåls Fridtjof Alestrøm å gå alene gjennom skeidforsvaret. Det klarer han, men skuddet blir ei lompe. Helt ukarakteristisk glipper Skeids keeper Casper Kamfjord ballen, og den triller i mål. 1-0 til Ullevål.

— Det var i dag jeg ville være best

Unge Kamfjord kom fra Ullevål før sesongen, og var fast bestemt på at i denne matchen skulle han virkelig storspille. Det gjør han også, med unntak av noen sekunder i første omgang.

— Denne kampen betød så mye for meg. Det var i dag jeg ville være best. Ullevål burde ha stått med null mål etter første omgang, sier Kamfjord etter kampen.

Slik ser en bandykeeper ut i full kamputstyr. Skeids keeper Casper Kamfjord kom fra Ullevål før sesongen. Kampen betød mye for den unge, lovende keeperen.

To ganger Bergersen

Bare tre minutter etter 0-1 setter Daniel Skrettingland inn 1-1 på straffe. Like etter har han en enda større mulighet til å score, men det går ikke.

I andre omgang forandrer kampbildet seg noe. Det blir større tempo, Skeid er ikke like kompakte i forsvar. Jesper Bergersen scorer to ganger før det er gått sju minutter. Det første målet kommer på straffeslag.

— I andre omgang ville vi forsøke å komme mer rundt på kantene for å åpne forsvaret til Skeid, sier Bergersen.

Setter ikke Ullevål under press

Skeid klarer under store deler av andre omgang ikke å sette de blågule naboene fra litt lenger vest langs ringveien under press.

Ullevål klarer som regel å demme opp for Skeids kontringer før de blir farlige.

Skeid tar en time-out, og i de ti siste minuttene av kampen er det hjemmelaget som skaper sjanser.

Med litt mer flyt i avslutningene hos Skeid kunne det ha blitt en redusering og ny nerve i kampen.

Reddet av god keeper

— Vi ligger kompakt og godt i første omgang. I andre omgang blir vi for utålmodige. Vi kontrer på alt, og får brudd i mot oss, sier Skeids trener Helge Klæstad.

— Det blir en hawai-bandy som vi ikke skal spille. Også etter time-outen falt vi ut av stilen vår. At vi har en glimrende keeper holder oss inne i kampen. Ullevål vinner nok fortjent. De hadde flere sjanser enn oss, sier Klæstad.

Andreomgangen til Skeid-keeper Casper Kamfjord må ha satt grå hår i hodet på lagledelsen hos Ullevål, og varmet skeidtilhengerne på tribunen. Det var redninger med alt fra fingertupper til skøytespissen.

Deilig å være Ullevålsupporter

Etter fire serierunder står Skeid med ett poeng. Noen treninger på hel bane har laget dessverre ikke hatt så langt denne sesongen, i følge trener Per Kåre Hagen.

Med årets resultater er det imidlertid deilig å være Ullevålsupporter.

— Vi går ofte på bandykamp for å se på Ullevål. Vi har venner som spiller der. Vi har lært oss å kle oss for anledningen, og å stå og heie og skrike hjelper på å holde varmen, sa Johannes Sigeland og Oda Tjomsland.

Ullevål er der Skeid ønsker å være

Ullevål har kunstfrosne Bergbanen som sitt hjemsted, og er i ferd med å klare det Skeid ønsker å få til om det blir kunstfrossen bane på Nordre Åsen.

Ullevål har også stor rekruttering blant lokale jenter og gutter.

Denne uka vant kvinnelaget sin første kamp i eliteserien, og det er i ferd med å bli en tribunekultur med supportere som følger lagene til Ullevål.

Skeids fotballsupportere har ikke vist seg på bandykamp denne høsten. Det har Sveinung Gjessing, som står for denne fine utsmykningen av gjerdet på Voldsløkka.

Sveinung Gjessing går også ofte på bandykamp. Han kommer fra Røa, men holder en knapp på Skeid. Bandyen har han fulgt siden han var gutt, og han frydet seg på Voldsløkka over en kamp med jevne lag, og med stor innsats fra begge hold.