OVERBLIKKET

Daniel Sørvik og keeper Steffen Søberg har det gøy mot Fredrikstad Stjernen.
Daniel Sørvik og keeper Steffen Søberg har det gøy mot Fredrikstad Stjernen.

Vålerenga plasserer skapet og gir en kraftig advarsel til Stjernen om å holde seg inni det

Neste kamp er torsdag førstkommende mot Grüner i Grünerhallen, hvor vi blant annet møter utlånte Leo Halmrast. Det skal bli interessant å se hva Leo kan utrette mot tidligere lagkamerater i Grüner-trøya.

Etter å ha gått på en real 4-0-smell i Eidsiva Arena på Lillehammer sist tirsdag, var det bare å pelle seg hjem til Oslo og starte oppbyggingen til lørdagens hjemmemøte med Stjernen. At vi taper oppi nordenden av Mjøsa, er ingen bombe. Lillehammer er noen slue jævler på hjemmeis.

Det som var mest urovekkende med den kampen var fravær av scoringer fra vår side. Null scoringer er scary greier. Hvorfor scorer vi ikke? Det er i det store og hele to grunner: vi skyter ikke nok, og når vi skyter, så skyter vi keeper god. Så da er planen klar da, boys?

Skyt mye, og husk at det alltid er ledig i krysset! Skyt for styring! Skyt for at noen (av våre) skal plukke opp returen. Bare skyt, skyt, skyt! Hjemme mot Stjernen lørdag fyrte vi av 52 skudd som traff mål. Mot Lillehammer 29.

I rest my case.

Stygt hakk i statistikken

Hjemme lørdag var det en liten fest, og jammen meg noterte Steffen Søberg seg for en 2. assist. Det er gøy.

Mindre gøy er det når Steffen må se fire pucker bak seg i målet, og det på bare 21 skudd fra Lillehammer. Det ødela ikke kampen, men det lagde et stygt hakk i statistikken. Steffen kunne kanskje tatt et par av målene, men det var i sum virrvarr i forsvar som var grunnen.

Kraftig advarsel til Stjernen

Men la oss se på det positive da.

Når Martin Røymark plugger inn 3-0 snaue 16 minutter ut i 1. periode er kampen egentlig over. Vålerenga har plassert skapet og gitt en kraftig advarsel til Stjernen om å holde seg inni det, ellers kommer vi og tar dere.

Etter 3-0 ble det aldri spennende, ikke selv om Stjernen faktisk reduserte til 3-2 og 4-3. Vi bruker ikke mer tid på det der. Det var avgjort på 3-0.

Hyggelig er det dog at Calle Spaberg Olsen satte sin første kasse for sesongen, det er gledelig. Når man først har åpnet scoringskontoen ramler det som regel inn med scoringer for spillere som Calle. Det er ikke sånn at de kommer gratis, men Calle lukter mål på alle måter, og han er så drivende god at her blir det mye moro fremover.

Leo mot Vålerenga

Neste kamp er torsdag førstkommende mot Grüner i Grünerhallen, hvor vi blant annet møter utlånte Leo Halmrast. Det skal bli interessant å se hva Leo kan utrette mot tidligere lagkamerater i Grüner-trøya. Kampstart er 18:30, og vi tror det kan bli rift om billettene der. Vi vet i skrivende stund ikke hvor mange Grüner får selge…

Det viktigste for Vålerenga er å ikke slippe seg ned etter at de komfortabelt har tatt ledelsen, som mot Stjernen.

Hvem er Lyn?

Ellers registrerer vi at Lyn debatterer Vålerenga og «Shampo» her på VårtOslo. Vi skal ikke kaste oss inn i den debatten. Vi skal bare påpeke at Lyn eide både treningsfeltet ved siden av og selve Ullevål Stadion.

Så derfor spør vi, hvor er Lyn og hvem eier de greiene der nå?

Svaret kan sendes hvembryrseg@overalt. Det trekkes ikke ut noen vinner, det får da være grenser.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Les flere Overblikk her.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS