Byråd for eldre og helse Robert Steen (t.h.) under orientering om koronasituasjonen idag. Han mener det vil være mulig å gjøre om 140.000 avtaler om andredoser. Foto: Berit Roald / NTB

Byrådet ønsker å ha muligheten til å utsette alle andredoser, og de som allerede er avtalt

For å kunne gi flere første dose med koronavaksine, ønsker byrådet i Oslo å ha mulighet til å kunne utsette andredoser som allerede er booket.

Publisert

Det melder Dagbladet. I forrige uke økte regjeringen intervallet mellom første og andre vaksinedose fra seks til tolv uker. Årsaken er at beskyttelsen mot viruset har vist seg å være god allerede etter første dose.

Dette fikk imidlertid ikke tilbakevirkende kraft. Folkehelseinstituttet har blant annet begrunnet dette med at det vil påføre kommunene betydelige administrative oppgaver.

— Vi ønsker oss muligheten til å utsette vaksinene. For Oslos del kjenner jeg meg heller ikke igjen i at det skulle være umulig å få det til logistikkmessig. Det er en jobb å endre 140.000 avtaler, men vi kan gjøre det, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til avisa.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS