Fra Stratos, på toppen av Folketeaterbygningen, har du verdens beste utsikt over Oslo.
Fra Stratos, på toppen av Folketeaterbygningen, har du verdens beste utsikt over Oslo.

Stratos på toppen av Folketeaterbygningen legges ned. Men ikke denne sommeren

Stratos med dens luftige takterrasse har ruvet på taket av Folketeaterbygningen i alle år, men nå er epoken snart over. Høsten 2021 blir det en annen bruk av lokalene.

Publisert

Utestedet og selskapslokalene Stratos på toppen av Folketeaterbygningen har servert god stemning i høyden siden den offisielle åpningen i 1935. Lokalene i 11. og 12. etasje har de siste årene fungert som utleielokaler for konferanser, selskap og andre arrangementer, med åpning for publikum i sommermånedene.

Nå er eventyret snart over, siden utestedet ikke får fornyet leiekontrakten.

– I år åpner vi dørene for publikum den 12. juni etter å ha etablert de smitteverntiltakene som trengs for at alle gjestene skal få en trygg opplevelse gjennom sommeren, sier Jama Awaleh i byOSLO. Han har driftet stedet siden 2011.

Krevende infrastruktur

— Bygningens infrastruktur er av en slik karakter at den ikke tåler den belastningen det medfører å ha selskapslokaler med såpass stor trafikk i øverste etasje. Det er et fredet bygg som gir store begrensninger i hva vi kan og har mulighet til å endre, sier Roar Thun, daglig leder i gårdeierselskapet Youngstorget Eiendom, i en pressemelding.

I likhet med Arbeiderpartiet var Stratos til stede helt fra starten av, opprinnelig som avholdsrestaurant, før dårlig økonomi satte kjepper i hjulene på 80-tallet. Siden 2006 har Stratos hovedsakelig fungert som utleielokaler.

Åpent frem til 22. august

Sammen med kompanjong Kim Søyland, driver Awaleh flere restauranter, utesteder og selskapslokaler rundt om i Oslo gjennom selskapet byOSLO. I porteføljen har de Justisen, Nedre Løkka, F6, BA3, Gamle Museet og siste sted i rekken; Ivy like ved Solli plass, i tillegg til Stratos.

— Alle våre ansatte er blitt informert, og det er viktig for oss å ivareta de på best mulig måte når dette skjer, forteller Awaleh.

I år holder Stratos sommeråpent fram til 22. august. Deretter vil Stratos fungere som normalt, som utleielokaler for arrangementer og selskap.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS