Brua mellom Sukkerbiten og Sørenga kan forsvinne etter nyttår. Foto: Helge Høifødt, via Wikimedia Commons
Brua mellom Sukkerbiten og Sørenga kan forsvinne etter nyttår. Foto: Helge Høifødt, via Wikimedia Commons

Frykter flere biler og dårligere luft hvis brua mellom Sukkerbiten og Sørenga forsvinner

Publisert

Byrådet må sørge for at brua mellom Sukkerbiten og Sørenga får bli.

Flytebrua mellom Sukkerbiten og Sørenga kan bli borte etter nyttår dersom ikke byrådet viser politisk vilje til å ta vare på den. Ettersom Sørenga utvikling AS ikke har ansvar for brua fra 2018, mener jeg det er nødvendig for byrådet å bevilge penger til bymiljøetaten eller se på andre muligheter for å opprettholde en bruforbindelse.

Flere biler og dårligere luft

Brua gjør at det blir betraktelig kortere vei til sentrum og kollektivtransport for både beboere og besøkende på Sørenga. Kollektivtransport er allerede et stykke unna, og uten brua blir det langt mer tungvint å komme seg mellom sentrum og halvøya.

Det kan også være fare for økt privatbilisme og dårligere luft hvis det ikke lenger er tilrettelagt for god framkommelighet. Selv benytter jeg meg mye av bysykkelstativet på Sukkerbiten. Dette vil dessverre miste sin hensikt hvis man uansett er nødt til å gå omveien rundt Bispevika.

Viktig for beboere, besøkende og næringsliv

Å fjerne brua vil dessuten påvirke det lokale næringslivet. Det er mange som enten bor og jobber på Sørenga eller benytter seg av tilbud som barnehager, havnepromenaden og sjøbadet. Turister som besøker operaen tar seg også gjerne turen over brua.

Det er svært lite gjennomtenkt av byrådet om de ikke tar forholder seg til konsekvensene av å fjerne brua. En bruforbindelse mellom Sørenga og Sukkerbiten er viktig for beboere, besøkende og næringsliv.

Powered by Labrador CMS