Restauranten i vannkanten på Huk har siden 50-tallet blitt brukt
som restaurant. Bygningen ble på sin side i utgangspunktet oppført som badehus
for Vidkun Quisling under andre verdenskrig.
Etter at det i 2019 ble avdekket at strandrestauranten ikke
tilfredsstilte dagens tekniske standard, har det ikke vært et serveringsstilbud
på stedet.
Husets tid som restaurant er etter planen ikke over, men
bygningen må renoveres før den igjen kan brukes til formålet.
Annonse
– Vi har imidlertid jobbet med å kartlegge behovet for
rehabilitering, verneverdier og også avklart hva bygningen skal brukes til i et
fremtidig perspektiv. Vi har fått tilslutning for vårt forslag om at bygningen
skal brukes som en strandrestaurant også i fremtiden, uttalte direktør Eskil
Bråten i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i en pressemelding tidligere
denne måneden.
«Foreløpig har byrådet bevilget 5 millioner kroner til
Hukodden strandrestaurant, og arbeidet med prosjektering av tiltakene er nå
godt i gang, i påvente av ytterligere midler gjennom ordinære budsjettvedtak i
Oslo bystyre. Dersom resterende midler blir bevilget, vil EBY være klare til å
starte opp arbeidet med totalrehabilitering»,
het det videre.
Fra ti til ti i to måneder
I mellomtiden skal altså publikum få gleden av å benytte seg
av strandrestaurantens terrasse. Den kommunale etaten melder at de åpner
terrassen torsdag.
De neste to månedene, fram til 20. august, vil terrassen
være åpen fra ti om formiddagen til ti om kvelden.
«En vekter vil sørge for dette. Det er også satt ut
plakater om det midlertidige tiltaket», opplyser Eiendoms- og byfornyelsesetaten
i en e-post til VårtOslo.
Parkmøbler er bestilt med bistand fra Bymiljøetaten,
som har ansvar for friområdet og kaféen på Hukodden. Dette med formål om å
tilgjengeliggjøre terrassen med idyllisk beliggenhet, som har blitt opprustet
og sikret for bruk, gjennom sommersesongen.
– Mens vi venter på at hele bygget kan tas i bruk,
åpner vi opp terrassen slik at publikum kan nyte medbragt piknik, sitte- og
solplasser i skolens sommerferie, uttalte byutviklingsråd Arild Hermstad (MDG),
som anslår at det vil bli restaurantdrift igjen om et par års tid, i en
pressemelding da det ble gjort kjent at terrassen skulle åpnes for publikum som
et midlertidig tiltak.