— Det er ille at man ikke er i stand til å planlegge et slikt vedlikehold bedre, mener Bygdøy-beboer Jens Petter Rotnes. Foto: Jens Petter Rotnes
— Det er ille at man ikke er i stand til å planlegge et slikt vedlikehold bedre, mener Bygdøy-beboer Jens Petter Rotnes. Foto: Jens Petter Rotnes

På Bygdøys bussholdeplasser er nesten alle søppelkassene skadet eller ødelagte. Se bildene

Søppelkassene ved bussholdeplassene på Bygdøy er stort sett ødelagte og søpla tyter ut. Bygdøy-beboer Jens Petter Rotnes mener kommunen og Ruter gjør en elendig jobb med vedlikeholdet.

Publisert

En rekke søppelkasser er skadet eller ødelagte langs 30-bussens rute på Bygdøy, med fare for at søpla blir dratt utover. Søppelsystemet på halvøyas bussholdeplasser bærer preg av å ha sett sine bedre dager.

— Det er ille at man ikke er i stand til å planlegge et slikt vedlikehold bedre. Det er heller ikke bra at de som er ansvarlig ikke utfører jobben på en bedre måte, mener Bygdøy-beboer, Jens Petter Rotnes.

Mange ødelagte søppelkasser

Rotnes var nylig på en liten rundtur langs Bygdøys bussholdeplasser for å ta danne seg et inntrykk av tilstanden. Synet som møtte ham var nedslående. Ved mange av holdeplassene var søppelkassene skadde eller ødelagte. I enkelte tilfeller var også søppelposene skadet, slik at søppelet enkelt kunne renne ut på holdeplassen.

Rotnes forteller i en mail til VårtOslo at han flere ganger har forsøkt å varsle om ødeleggelsene, uten å få noen tilbakemelding. Om skadene skyldes brøyting eller hærverk, er uklart.

— Brøytesjåføren kan holdes ansvarlig for skader

Det er bymiljøetaten som har ansvaret for drift og vedlikehold av holdeplassene, herunder tømmingen av søppelkassene. Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien opplyser til VårtOslo at han ikke kjenner til skadene på Bygdøy. På generelt grunnlag opplyser han at ansvaret for å utbedre skadene avhenger av hvordan skadene har oppstått.

— Dersom søppelkassene er ødelagt av brøyting, og vi kan påvise dette, så vil maskinfører/eier være ansvarlig for å erstatte denne. Dersom søppelkassa er ødelagt på grunn av hærverk eller alderdom, så vil det være Ruter som er ansvarlig for å bekoste utskifting, sier Kongsteien.

Han understreker at det er Ruter, som ansvarlig forvalter av holdeplassene, som avgjør hva som skal erstattes eller skiftes ut.

Pressevakt i Ruter, Knut Martin Løken, ønsker ikke å kommentere saken overfor VårtOslo. han henviser til bymiljøetaten.

Søppelkassene på bygdøy

Powered by Labrador CMS