Kan bli festhelg i Oslo hvis regjeringen åpner byen

Utelivsbransjen kan åpne på sekundet dersom regjeringen fjerner koronarestriksjonene på fredag, sier NHOs reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold.

Publisert

Regjeringen har bedt kommunene være forberedt på gjenåpning av landet fra og med fredag. Ifølge NRK planlegges det for en pressekonferanse om gjenåpning samme dag.

Kristin Krohn Devold sier utelivsbransjen sitter og tripper og er klare for rask omstilling hvis meterkravet, innslippsstoppen etter midnatt og bordserveringskravet fjernes.

– Det er mange operative ting som vil skje nokså umiddelbart. Restaurantene vil kunne fikse innslippsendringer og bordservering på sekundet. På konferansemarkedet er det mange som skulle avbestille konferanser når meteren er der, så her vil man kunne ta imot bestillinger på sekundet, sier hun til VG.

Bylarm neste uke

Også festivalaktørene følger nøye med, skriver Aftenposten. Bylarm skal etter planen starte neste uke.

– Festivalen vår starter i neste uke, så vi håper på full gjenåpning. Først og fremst ønsker vi en dato, slik at vi kan slippe å planlegge for ulike scenarioer, sier daglig leder Mina Evenrud til avisen.

Blir utfordrende

Karl-Henning Fahlstrøm Svendsen, som er daglig leder for en rekke utesteder i Oslo, deriblant Kulturhuset, Youngs, The Dubliner, Grisen og Eilefs landhandleri peker på at det vil bli noen utfordringer med bemanning dersom landet brått gjenåpnes fredag.

– Om regjeringen åpner opp allerede fredag, klarer vi ikke å omstille oss til denne helgen. Vi må få på plass ansatte og varer, sier han til samme avis.

Powered by Labrador CMS