Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, understreker at utendørs samvær også forutsetter at man holder god avstand og følger smittevernreglene.
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, understreker at utendørs samvær også forutsetter at man holder god avstand og følger smittevernreglene.

Lørdag kveld var det mange store, utendørs ansamlinger av mennesker. Espen Nakstad minner om smittevernreglene

— Hvis mange glemmer smittevernreglene kan vi få nye smitteutbrudd knyttet til festing. Det er selvsagt bedre å samles utendørs enn innendørs, men det er ikke uten smitterisiko hvis man glemmer meteren og er sammen med mange mennesker, sier assisterende helsedirektør Nakstad til NTB

Publisert

— Hvis mange glemmer smittevernreglene kan vi få nye smitteutbrudd knyttet til festing. Det er selvsagt bedre å samles utendørs enn innendørs, men det er ikke uten smitterisiko hvis man glemmer meteren og er sammen med mange mennesker, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB

Store ansamlinger på Bygdøy

Natt til 1. mai ble det meldt om høylytt festing flere steder i landet, og også lørdag har politiet rundt om hatt det travelt.

Anslagsvis et hundretalls ungdommer har lørdag kveld samlet seg ved Huk Bygdøy i Oslo. Oppdragsleder Martin Martinsen i Oslo politidistrikt bekrefter overfor VG at politiet kjent med situasjonen.

Politiet er til stede, etter meldinger om «mye musikk og beruset ungdom» på stedet. De bekrefter at det er feststemning i området.

— Vi er der med politibåt og to politibiler, og vil fortsette å være på stedet gjennom kvelden, sier Martinsen.

Oppdragslederen forteller at rundt 150 personer skal ha løpt fra stedet da politiet kom, og sier det er et åpenbart behov for deres tilstedeværelse.

— Maks fem hjemme

Dersom folk skulle ta festen hjem, er Nakstad klar på at de nasjonale anbefalingene fremdeles er maksimalt fem gjester, selv om Oslo fjernet forbudet mot mer enn to gjester tidligere i uka.

— Vi er veldig opptatt av å understreke at den nasjonale anbefalingen er inntil fem gjester, og det gjelder også i Oslo. Dersom man ikke følger denne anbefalingen og inviterer mer enn ti, kan man bli bøtelagt av Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS