En gjeng unge menn ankom Sørenga og oppførte seg skremmende med noe politiet tror er en pistol.
En gjeng unge menn ankom Sørenga og oppførte seg skremmende med noe politiet tror er en pistol.

Politiet søker etter en ung mann som pekte rundt seg med pistol på Sørenga og forsvant på sparkesykkel

— Innringer forteller om en ung mann som var sammen med flere andre unge menn. Den ene tar fram en pistol fra en sekk, og peker den litt rundt seg. Så forsvinner hele gjengen på elsparkesykler.

Publisert

(Saken er oppdatert med siste informasjon fra oslopolitiet.)

Det forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokken 18.00. Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 17.30.

Politiet skriver på Twitter 18.30 at de har søkt etter den unge mannen og vært i kontakt med mange folk i området. De har imidlertid ikke kommet i kontakt med rett person, og det har ikke vært flere meldinger om lignende adferd.

Det har ikke vært noe klammeri eller slagsmål i forkant av dette, etter det politiet har fått opplysninger om.

Ingen enkeltindivider ble truet

— Selve handlingen, med å ta fram en pistol og peke rundt seg, oppfattes selvsagt som truende. Det har ikke vært enkeltindivider som er plukket ut og truet, men mer at pistolen ble pekt litt rundt i forskjellige retninger, sier Gulbrandsen.

Det er vanskelig for operasjonslederen å anslå sannsynligheten for at våpenet var ekte, eller om det var et slags lekevåpen.

Politiet er i området for å søke etter folk som passer den begrensede beskrivelsen de har mottatt, og å snakke med folk.

Powered by Labrador CMS