Alt, bortsett fra pengene for prosjekteringen, er klart for et plastdekke i Holmenkollen.
Alt, bortsett fra pengene for prosjekteringen, er klart for et plastdekke i Holmenkollen.

Oslo sier nei til å betale for sommerhopping i Kollen

Skiforbundet har skaffet finansiering til en plast-utbygging i Holmenkollen. Men trenger også penger fra Oslo kommune i spleiselaget. Det sier byrådet nei til.

Publisert

– Hver krone som skal gå til idrett og anlegg for idrett, bruker vi på breddeidrett, sier kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) til NRK. Plasthopping i en storbakke er ikke breddeidrett.

Da hjelper det ikke at Norges Skiforbund og Kollenhopp har laget et forslag til ekstern finansiering av Kollen-plasten som inkluderer nasjonalanleggsmidler og private givere.

Må betale forprosjektet

Striden står først om fremst om hvem som skal betale for planleggingen.

Før utbyggingen kan starte, må alt planlegges i detalj. Ifølge Skiforbundet vil det såkalte forprosjektet koste mellom to og tre millioner kroner å lage. Først når det er ferdig, kan Oslo bystyre gi klarsignal for å gå videre, ifølge NRK.

Kan bli enda dyrere

Byråd Samy Gamal gir gjerne grønt lys til sommerhopping dersom noen andre enn kommunen betaler for det.

– Hvis aktørene ønsker å betale kommunen for å gjennomføre prosjektet og plassere plast i bakken, så er vi positive til det. Men da må man ta hele kostnaden, både forprosjekt og risikoen hvis det blir dyrere enn det man først hadde antatt, sier Omar Samy Gamal.

Tilløpet i Holmenkollen er allerede tilrettelagt for sommerhopping med isopor. Det eneste som mangler er noe å lande på, ifølge Skiforbundet og Kollenhopp.

Powered by Labrador CMS