Ostetyveri på Frognerseteren ender i Oslo tingrett

Eksklusive varer til 37.500 kroner forsvant fra Frognerseteren Restaurant. Deretter dukket varene opp i Groruddalen, og nå går saken til Oslo tingrett.

Publisert

– Jeg ble forbanna, sier daglig leder Stig Furuseth ved Frognerseteren Restaurant til Avisa Oslo.

15 bokser håndpillede reker, fem kilo kreps, 30 kilo Gruyere-ost, drøyt to kilo Coppa-ost, nesten 15 kilo Appenzeller-ost og 27 kilo Emmentaler-ost var blant tyvgodset fra en kjølekonteiner utenfor restauranten i Holmenkollåsen rett før nyttår.

Fant igjen osten i Groruddalen

I kjølvannet av hendelsen bestemte Furuseth seg for å holde et øye med Finn og Facebook. I den forbindelse oppdaget han at kilovis med sveitsisk ost var til salgs for en rimelig penge i en forretning som vanligvis ikke selger denne type produkter.

– Dette var sveitserost, og det er ikke noe man raskt får tak i, sier han til avisa.

Den daglige lederen varslet politiet om annonsene han oppdaget, og 12. januar troppet politiet opp i en forretning i Groruddalen, 17 kilometer unna Holmenkollåsen. Der ble alle varene fra tyveriet funnet og beslaglagt.

Politiet har ilagt daglig leder i den aktuelle forretningen en bot på 18.000 kroner for at han uaktsomt skal ha mottatt tyvgodset. Mannen har nektet å vedta forelegget, og helerisaken med de sveitsiske ostene ender dermed i Oslo tingrett i oktober.

Powered by Labrador CMS