Dette er en foreløpig arbeidsskisse av prosjektet.
Dette er en foreløpig arbeidsskisse av prosjektet.

Slik blir nye Hovseter skole

Hovseter skole skal totalrehabiliteres og knyttes til et nytt skolebygg via gangbro. De forberedende arbeidene startet opp denne måneden.

Publisert

Eksisterende Hovseter skole skal totalrehabiliteres og knyttes til et nytt skolebygg via gangbro. Også uteområdet skal oppgraderes.

Hovseter skole skal utvides fra en 6-parallell til 8-parallell ungdomsskole, med plass til 720 elever. Uteområdet skal oppgraderes til en stor og flott skolepark, som blir tilrettelagt for allmenn bruk.

I tillegg vil skolen huse ungdomsklubb og et nytt bibliotek med bokkafé. Kontrakten inkluderer også oppgradering av Hovseter torg og deler av Hovseterveien.

Skisse av nye Hovseter skole.
Skisse av nye Hovseter skole.

Viktig områdeløft

– Vi er glade for å kunne igangsette dette prosjektet, som blir et viktig områdeløft for både skoleelever, ansatte og beboere på Hovseter, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg, som har inngått kontrakt med Betonmast for totalrehabilitering og utbygging av Hovseter skole.

Ambisiøse miljø- og energikrav har vært en sentral del av konkurransen. Et av kravene er en fossilfri byggeplass, som innebærer at alle maskiner skal være elektriske eller gå på fossilfritt drivstoff.

Skisse av nye Hovseter skole.
Skisse av nye Hovseter skole.

Prosjektet vil være ferdigstilt i 2024. – Vi ser frem til å komme i gang med byggingen, sier Grimsby.

Powered by Labrador CMS