DEBATT

Oslo 20150824.Statsminister Erna Solberg besøker Oslo Cancer Cluster.
Vi bør strekke oss langt for å få et forskermiljø i internasjonal toppklasse i Oslo, sier Aina Stenersen. Her besøker daværende statsminister Erna Solberg Oslo Cancer Cluster.

– Ja, til nytt kreftsenter i Oslo

Det er leit at Oslo Cancer Cluster allerede har brukt mange år, midler og krefter for å redde kreftforskningsmiljøet, i møte Oslo kommunes steile og vanskelige byråkrati.

Publisert

Oslo Cancer Cluster åpnet i 2015, og rommer både forskning, næringsliv, og skole – alt sammenknyttet med temaet kreft. Rett ved landets ledende kreftsykehus, Radiumhospitalet.

Her samles kreftforskningsmiljøet, og det er stor suksess. Nå ønsker man å utvide så flere selskaper og aktører som ønsker det kan få plass i dette attraktive forskningsmiljøet.

Forhandlingene gått i stå

Det er bare en liten hake, og det er at tre av tomtene som trengs eies av Oslo kommune. I hele tre år har forhandlingene pågått, og dessverre har forhandlingene med kommunen gått i stå.

Som Dagsavisen tidligere har omtalt, har Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretæren i Kreftforeningen, henvendt seg til byrådsleder Raymond Johansen og bedt han gripe inn og sikre at kommunen inngår avtalen, slik at prosjektet kan realiseres.

Men foreløpig står Oslo kommune ved byrådslederen steilt i veien for prosjektet. Det er kritikkverdig.

Avgjørende for helsetjenestene

Et samarbeid mellom offentlige og private aktører, er helt avgjørende for gode helsetjenester og økt innovasjon i fremtiden. I Oslo bystyre har vi vedtatt Campus Oslo, en strategi for utviklingen av kunnskapshovedstaden. Her ønsker vi å legge til rette for at miljøer knyttet til forskning og næringsliv kommer sammen.

I Oslo er innovasjonsparken allerede langt fremme i utviklingen av nye legemidler. Det er leit at de allerede har brukt mange år, midler og krefter for å redde prosjektet, i møte med et steilt og vanskelig byråkrati.

Vi vil strekke oss langt

I bystyret skal denne saken snart behandles. Frp kommer til å stemme for Høyres forslag for direktesalg med bakgrunn i at et kjøp av disse tomtene er særs viktig for videreutviklingen av forsknings- og innovasjonsparken.

Dersom mulige leietagere skulle falle fra på grunn av en prosess som kan trekke ut i flere år, mener vi at det vil være uheldig både for kreftforskningen og for det å trekke til seg internasjonale forskningsmiljøer.

Denne saken er helt spesiell, og byrådet må benytte seg av unntaket i den kommunale salgsinstruksjonen. Vi vil strekke oss langt for å få gjennomført dette, og dermed få et forskermiljø i internasjonal toppklasse i Oslo.

Powered by Labrador CMS