I Hoffsveien skal veien utvides, det skal bygges sykkelfelt med 1,5 meters bredde og 62 trær skal plantes.

Entreprenøren gikk konkurs. Men nå starter byggearbeidene i Hoffsveien på Skøyen igjen

Nå er ny entreprenør på plass, kan arbeidene med sykkelfelt og treplanting starte opp igjen i Hoffsveien mellom Skøyen og Smestad.

Publisert

Isachsen Anlegg tar nå over stafettpinnen etter at den daværende entreprenøren meldte oppbud til tingretten for et halvt år siden. De har fått oppdraget med å ferdigstille strekningen mellom Hoff Terrasse/Engebrets vei og Monolitveien.

På denne strekningen skal blant annet veien utvides, det skal bygges sykkelfelt med 1,5 meters bredde, 62 trær skal plantes langs veien og ny gatebelysning og regnbed skal på plass. I tillegg skal Smestaddammen bro rives og bygges opp på nytt, et arbeid som trolig begynner til våren.

Hele prosjektet er forventet ferdig i løpet av 2023.

Entreprenøren starter med å ferdigstille rundkjøringen i krysset ved Engebrets vei.

Starter denne uken

Allerede denne uken starter arbeidene, der ferdigstilling av rundkjøringen ved Hoff Terrasse og Engebrets vei er først ut. Så jobber entreprenøren seg gradvis nordover mot Smestad, sier pressemeldingen fra bymiljøetaten.

Når prosjektet er ferdig vil det bidra til å bedre forholdene for gående, syklende og kollektivreisende. Den aktuelle strekningen kobles sammen med de eksisterende sykkelfeltene i Monolitveien og sør i Hoffsveien.

– Dette er en strekning som binder Ring 3 mot E 18 og vil være en viktig kobling for syklende mellom Skøyen og Smestad. Vi gleder oss til å ta fatt på det resterende arbeidet og se resultatet, sier prosjektleder i bymiljøetaten, Christine Mossum.

Redusert fremkommelighet

Bymiljøetaten oppfordrer folk som har muligheten, til å benytte en annen vei mens anleggsarbeidet pågår. I forbindelse med arbeidene med rundkjøringen som starter denne uken vurderer man nå om det fins løsninger som fører til at man unngår lysregulering.

Om noen ukers tid vil det være nødvendig å stenge en del av veien helt i en helg for å skifte ut masser. Området som vil stenges er strekningen mellom Hoffsveien 47/49 og Hoffsveien 60. For å kunne åpne trafikken igjen over helgen er det nødvendig å jobbe om natten, noe som vil kunne medføre støy for de nærmeste naboene.

Powered by Labrador CMS