Kun 67 prosent av innbyggere i bydel Stovner sier de ønsker å bli vaksinert når de får tilbudet, viser en ny måling.
Kun 67 prosent av innbyggere i bydel Stovner sier de ønsker å bli vaksinert når de får tilbudet, viser en ny måling.

Bydel Stovner har mest smitte og størst vaksineskepsis: 1 av 3 vil ikke ta vaksine, viser ny måling

I bydel Stovner, som har det høyeste smittetrykket i Oslo, er også vaksineskepsisen størst. Det viser en ny måling der oslofolk også sier de er fornøyd med byrådsleder Raymond Johansens håndtering av koronasmitten.

Publisert

Kun 67 prosent av innbyggere i bydel Stovner sier de ønsker å bli vaksinert når de får tilbudet, skriver Nettavisen. I byen som helhet sier 85 prosent det samme.

Frykt for eller ønske om mer kunnskap om bivirkninger er hovedgrunnene som oppgis som grunn for skepsisen.

7 av 10 er fornøyd med Raymond Johansen

Bydelen har passert 1.662 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. I landet som helhet er det til sammenligning 227 smittede per 100.000 innbyggere.

Målingen er gjennomført av Sentio med 815 respondenter i perioden 12. til 16. mars. I samme måling får byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tommel opp for håndteringen av Oslo-folk.

På en skala fra 0–100 rangeres Oslo kommunes håndtering av smitten på 69. Når respondentene ble spurt spesifikt om Johansens håndtering, økte tallet til 72.

— Dette er veldig hyggelig. Jeg må si at denne målingen gjorde meg litt lettet. For vi har holdt dette gående i en lang stund med veldig inngripende tiltak, sier byrådslederen til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS