— Den bydelen med høyest andel positive per testet er Stovner hvor 9.9 prosent er positive, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).
— Den bydelen med høyest andel positive per testet er Stovner hvor 9.9 prosent er positive, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Igjen har Oslo satt ny smitterekord: 2.475 personer ble koronasmittet sist uke

— 2.475 nysmittede er det høyeste antallet noensinne registrert med korona iløpet av en uke i Oslo. Og det er en økning på cirka 500 tilfeller fra uka før, som også var rekord, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Publisert

— Smitten har seksdoblet seg siden begynnelsen av februar måned. Da hadde vi 410 smittede i uka. Nå er vi altså på nesten 2.500 og det sier noe om trykket, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Groruddalen fortsetter å ha det høyeste smittetrykket. Med over 1.600 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene i Stovner bydel, og over 1.300 i Alna og Grorud.

— På Stovner testet 9.9 prosent positivt

— Det betyr i klartekst at nå smittes 1.5 til 1.6 prosent av befolkningen i bydel Stovner iløpet av to uker. På 14 dager smittes 1.3 prosent av befolkningen både i Alna og Grorud, sier helsebyråden om smitten i tre av de fire bydelene i Groruddalen.

I snitt er 4.7 prosent av alle tester i Oslo positive. Men det er store forskjeller mellom bydelene.

— Den bydelen med høyest andel positive per testet er Stovner hvor 9.9 prosent er positive. Mens Vestre Aker er i den andre enden av skalaen med 2.8 prosent er positive tester, sier Robert Steen.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad (til h.) under utprøving av hurtigtester for korona før jul i fjor.
Helsebyråd Robert Steen (Ap) og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad (til h.) under utprøving av hurtigtester for korona før jul i fjor.

Helsebyråden informerte mandag ettermiddag bystyrets forretningsutvalg om smittesituasjonen i Oslo. De strengeste smitteverntiltakene noensinne innført blir opprettholdt gjennom påsken. Det betyr at også barnehager og aktivitetsskole blir stengt over hele byen.

— Planen er å åpne skolene etter påske

— Det kommer imidlertid til å være åpent for barn i sårbare livssituasjoner og for barn med foreldre i samfunnskritiske situasjoner. Men med det kommer jo det meste til å være stengt i Oslo gjennom påsken. Dette gjør vi jo for å få ned de ekstremt høye smittenivåene vi er på, sier helsebyråden.

Siden i fjor sommer har Oslo fått en ny smittetopp etter hver eneste ferie. Smitten økte etter sommerferien, så økte den etter høstferien. Det samme skjedde etter jul og vinterferie. Nå håper helsebyråden å unngå en reprise etter påske.

— Hovedbudskapet for denne påsken er tre ting. Ikke gå på besøk, ikke ha besøk og du kan få bot hvis du har mer enn to på besøk hjemme av gangen, sier han.

— Planen er at skolene skal gjenåpne på rødt nivå tirsdag etter påske. Men vi er avhengig av at smittenivået tillater det, sier Steen..

Powered by Labrador CMS