Brannvesenet slåss mot flammene søndag morgen i rekkehus-brannen i Smiuveien på Stovner.
Brannvesenet slåss mot flammene søndag morgen i rekkehus-brannen i Smiuveien på Stovner.

Fire boenheter totalskadd i rekkehus-brannen på Stovner. Tre personer fraktet til sykehus

Da nødetatene kom til rekkehus-brannen i Smiuveien på Stovner søndag morgen hadde beboerne evakuert seg selv. Nå er fire boenheter totalskadd og tre personer sendt til sykehus. Men brannen kom til slutt under kontroll.

Publisert

Brannvesenet og politiet fryktet spredning av brannen i Smiuveien på Stovner tidlig søndag morgen. Men etter hvert fikk brannfolkene kontroll over flammene.

Ved 10-tiden meldte nødetatene om at fire boenheter er totalskadd og at tre personer er fraktet til sykehus. Tilstanden til de skadde var ikke kjent søndag formiddag.

Valgte å evakuere naboer

Det var full overtenning da nødetatene ankom stedet, og brannvesenet meldte innledningsvis om spredningsfare. Det ble tidlig meldt at alle beboere i rekkehuset som brant var ute, og politiet valgte også å evakuere naborekkehuset.

Brannfolkene fikk kontroll over brannen søndag formiddag.
Brannfolkene fikk kontroll over brannen søndag formiddag.

— Det brenner godt. Brannvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen og melder om spredningsfare. Derfor har vi også evakuert de som bor i naborekkehuset, sa operasjonsleder Per Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB ved 8-tiden.

Noen timer senere kunne brannvesenet altså melde at brannen var under kontroll.

Ifølge Iversen begynte det å brenne i den ene enden av rekkehuset, som har fire boenheter. Brannen spredte seg deretter til boenheten ved siden av.

Over 60 evakuert og 11 har mistet boligene sine

Brannfolk i røykdykkerutstyr på taket av rekkehuset som brant i Smiuveien på Stovner.
Brannfolk i røykdykkerutstyr på taket av rekkehuset som brant i Smiuveien på Stovner.

Ved 8.30-tiden meldte politiet at boenheten der brannen startet er totalskadd, og at det er ukjent skadeomfang på naboenheten. Brannen var under kontroll, men politiet meldte at det fortsatt brant på stedet.

I en oppdatering ved 10-tiden melder brannvesenet at alle fire boenhetene er totalskadd i brannen.

Politiet opplyser til Dagbladet at det bodde i alt elleve mennesker i rekkehuset som brant. I tillegg ble 50 evakuert fra nærliggende boliger.

Innsatsleder Erling Olstad i Oslo politidistrikt sier til avisen at tre personer er tatt med til sykehus og legevakt for videre oppfølging.

Politiet fikk meldingen klokken 07.49 fra beboere i en av de midterste boenhetene.

Powered by Labrador CMS