Brann i rekkehus med fire boenheter på Stovner i Groruddalen.

Flere evakuert i rekkehusbrann på Stovner. Brannvesenet skal ha fått kontroll over brannen

Det brenner fortsatt, men politiet melder om kontroll på en brann som spredte seg fra en boenhet til en annen i et rekkehus i Smiuveien på Stovner. Flere måtte evakueres.

Publisert

Det var full overtenning da nødetatene ankom stedet, og brannvesenet meldte om spredningsfare.

Det ble tidlig meldt at alle beboere i rekkehuset som brant var ute, og politiet valgte også å evakuere naborekkehuset.

Spredte seg fra midten av rekkehusene

— Brannvesenet melder at det vil være mye røyk i området en god stund fremover. Anmoder beboere i området om å holde vinduer og ventiler lukket, skriver politiet på Twitter.

Nødetatene ble varslet om brannen i rekkehusene på Stovner rett før klokken 08 søndag morgen.

Da nødetatene fikk melding om brannen og kom til stedet var det frykt for at brannen ville spre seg.

— Det brenner godt. Brannvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen og melder om spredningsfare, sa operasjonsleder Per Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB ved 8-tiden.

Politiet: — En boenhet totalskadd

Både flammer og røyk fra brannen i Smiuveien kunne sees på lang avstand søndag morgen. Ved 09-tiden skal det være kontroll på brannen, opplyser nødetatene.

Brannvesenet skal ha kontroll på brannen i Smiuveien på Stovner. Men minst en boenhet skal ifølge politiet være totalskadd.

— På grunn av spredningsfare har vi også evakuert de som bor i naborekkehuset, sier Iversen.

Ifølge Iversen begynte det å brenne i den ene enden av rekkehuset, som har fire boenheter. Brannen spredte seg deretter til boenheten ved siden av.

Ved 8.30-tiden meldte politiet at boenheten der brannen startet er totalskadd, og at det er ukjent skadeomfang på naboenheten.

Brannen er nå i morgentimene altså under kontroll, men politiet melder at det fortsatt brenner på stedet. Politiet fikk meldingen klokken 07.49 fra beboere i en av de midterste boenhetene.

Powered by Labrador CMS