Mange barn og voksne møtte opp til minnemarkering for 13 år gamle Dhenujen Yogathas som ble påkjørt og drept i Maria Dehlis vei.
Mange barn og voksne møtte opp til minnemarkering for 13 år gamle Dhenujen Yogathas som ble påkjørt og drept i Maria Dehlis vei.

Minnemarkering for Dhenujen (13) ved Furuset senter mandag kveld

Mange barn og voksne møtte opp utenfor Furuset Senter for å minnes 13 år gamle Dhenujen Yogathas, som ble kjørt ned og drept i Maria Dehlis vei før helgen. — Han var rett og slett en unik ung gutt, sa Nadir Eledrissi.

Publisert

De frammøtte tente lys og la ned blomster utenfor Furuset Senter i bydel Alna for å minnes Dhenujen Yogathas.

13-åringen ble påkjørt i Maria Dehlis vei i nærheten av Grorud stasjon torsdag 17. desember og døde av skadene dagen etter. En mann i 30-årene er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen.

— Unik gutt som spredte glede og kjærlighet

Til minnemarkeringen var det hengt opp et banner på en vegg med et bilde av Dhenujen sammen med frasen «Alle skal være venner», som ifølge NRK er hentet fra en sangtekst han likte å synge.

Fra en provisorisk scene ved Furuset senter ble det holdt minnestund der mange barn og voksne deltok mandag kveld.
Fra en provisorisk scene ved Furuset senter ble det holdt minnestund der mange barn og voksne deltok mandag kveld.

— Han var rett og slett en unik ung gutt. Han spredte glede og kjærlighet til alle rundt seg. Som vi kan se på oppmøtet, har han berørt et helt lokalsamfunn, sier barne- og ungdomsarbeider Nadir Eledrissi i Furuset Forum til NRK.

En 31 år gammel mann ble i helgen varetekstfengslet i fire uker og er ilagt brev- og besøksforbud frem til 16. januar.

Erkjenner faktiske forhold men ikke straffeskyld

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i Oslo ved 1-tiden natt til fredag. Nå er han altså siktet for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring og for å ha stukket av etter påkjørselen.

— Min klient har forklart at han fikk panikk. Han var under etterforskning for ruspåvirket kjøring tidligere og hadde ikke gyldig førerkort, noe som kan ha bidratt til panikken, sa advokat Harald Fjeldstad til TV 2 tidligere lørdag.

I forbindelse med fengslingen og kjennelsen kommer det frem at politiet vil avhøre 31-åringens kone på nytt. Foreløpig har hun kun gitt en kort forklaring til politiet. Ifølge norsk lov har ikke ektefeller såkalt vitneplikt, og den drapssiktede mannens kone kan nekte å forklare seg.

Politiet mener trolig ektefellen kan kaste lys over omfanget av ruskjøring ulykkesdagen.

Powered by Labrador CMS