Blomster og lys ved Haugenstua der 13 år gamle Dhenjuen Yogathas ble påkjørt torsdag kveld. 13-åringen døde på Ullevål sykehus fredag ettermiddag.
Blomster og lys ved Haugenstua der 13 år gamle Dhenjuen Yogathas ble påkjørt torsdag kveld. 13-åringen døde på Ullevål sykehus fredag ettermiddag.

Politiet vil på ny avhøre kona til 31-åringen som kjørte ned og drepte Dhenujen (13) på Haugenstua

Politiet mener kona til 31-åringen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 13 år gamle Dhenjuen Yogathas på Haugenstua kan kaste lys over saken. Ektefellen har ikke vitneplikt, men bør avhøres på nytt, mener politiet.

Publisert

31-åringen ble i går varetekstfengslet i fire uker og er ilagt brev- og besøksforbud frem til 16. januar.

Mannen er siktet for uaktsomt drap etter at 13 år gamle Dhenjouen Yogathas fredag døde av skadene han pådro seg i påkjørselen i Maria Dehlis vei på Haugenstua torsdag sist uke.

Har ikke plikt til å forklare seg

I forbindelse med fengslingen og kjennelsen kommer det frem at politiet vil avhøre 31-åringens kone på nytt. Foreløpig har hun kun gitt en kort forklaring til politiet. Ifølge norsk lov har ikke ektefeller såkalt vitneplikt, og den drapssiktede mannens kone kan nekte å forklare seg.

Politiet mener trolig ektefellen kan kaste lys over omfanget av ruskjøring ulykkesdagen.

Advokat Harald Fjeldstad uttaler seg til media i Oslo tinghus i forbindelse med fengslingsmøtet for hans klient.
Advokat Harald Fjeldstad uttaler seg til media i Oslo tinghus i forbindelse med fengslingsmøtet for hans klient.

I rettsmøtet skal advokat Harald Fjeldstad, som er 31-åringens forsvarer, ha pekt på at siktede har avgitt en detaljert forklaring som binder ham til påkjørselen. Og at ektefellen kan unnlate å forklare seg ytterligere.

Erkjenner påkjørsel men ikke straffeskyld

Det er nedlagt referatforbud fra fengslingsmøtet, men i kjennelsen er det ingen begrensninger i adgang til offentlig gjengivelse.

Samtidig uttaler Fjeldstad til media at 31-åringen innrømmer å ha kjørt på Dhenjouen Yogathas, og med det erkjenner de faktiske forhold selv om han nekter straffeskyld. Ifølge fengslingen er også 31-åringen mistenkt for ruspåvirket kjøring 8. desember i år. Da fant politiet ham sovende i bilen der det også ble funnet en flaske som inneholdt GHB.

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i Oslo ved 1-tiden natt til fredag. Nå er han altså siktet for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring og for å ha stukket av etter påkjørselen.

— Min klient har forklart at han fikk panikk. Han var under etterforskning for ruspåvirket kjøring tidligere og hadde ikke gyldig førerkort, noe som kan ha bidratt til panikken, sa Fjeldstad til TV 2 tidligere lørdag.

Over 300.000 kroner samlet inn til familien

Forsvareren sier til NTB at hans klient tok det tungt da han fikk vite at 13-åringen døde av skadene han pådro seg da han ble påkjørt.

— Han tok det selvfølgelig tungt, men han er fullstendig innforstått med at guttens familie har det mye verre. Han har selv små barn, så han er svært preget av dette, sier Fjeldstad.

Telys utgjør tallet 13 på trafikkøya der Dhenjuen Yogathas ble kjørt ned og drept.
Telys utgjør tallet 13 på trafikkøya der Dhenjuen Yogathas ble kjørt ned og drept.

I helgen var det mange som tok turen til veikrysset der Dhenjouen Yogathas ble påkjørt. På stedet er det lagt ned lys som danner tallet 13 omkranset av et hjerte. Samtidig har en ansatt ved 13-åringens barneskole samlet inn over 300.000 kroner til familien.

Håpet var å nå 50.000 kroner til begravelse via innsamlingen på Spleis.no. Men da innsamlingen ble avsluttet hadde 1.628 givere gitt til sammen 337.571 kroner.

Powered by Labrador CMS