Ylva Hjelle er stolt over bronsen sin fra EM.
Ylva Hjelle er stolt over bronsen sin fra EM.

Ylva Hjelle (19) fra Sportsklubben Vidar tok EM-bronse i bueskyting

Etter en spennende bronsefinale kunne den nittenårige compound-skytteren Ylva Hjelle fra Sportsklubben Vidar i Oslo, juble over medaljeplassen.

Publisert

– Dette mesterskapet har vært en veldig berg- og dalbane for meg. For det første var det mange som skjøt annerledes i finalene enn de pleier, så det kom flere overraskende resultater, og for det andre hadde jeg en skade i armen som gjorde finaleskytingen vanskelig, sier Ylva Hjelle.

Europamesterskapet i felt ble arrangert i Porec, Kroatia, og ble avsluttet 12. september.

Vant bronsen

I kvartfinalen skjøt Ylva mot engelske Sinead Byrne. Denne matchen vant hun, og i semifinalen møtte hun italieneren Andrea Nicole Moccia. Moccia tok senere gullet. Der ble italieneren for sterk, og Ylva fikk derfor en plass i bronsefinalen. I bronsefinalen møtte Ylva italieneren Sofia Caccia, og der gikk Ylva seirende ut.

– Min egen skyting varierte litt, men jeg er fornøyd med at jeg vant bronsen og stolt over å representere Norge. Jeg har som mål å skyte bra både innendørs og utendørs internasjonalt i kommende sesong, og komme på pallen i VM felt til neste år. Alt i alt har det vært et lærerikt og bra mesterskap, og det føles godt å stå på pallen, sier Ylva i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS