Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk første dose med vaksine mot korona mandag.

Her får Raymond (60) sin første vaksine: - Mange får tilbud fordi tempoet i Oslo øker nå

I dag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sin første dose av Moderna-vaksinen. Dermed er 60-åringen en av 178.296 innbyggere i Oslo som har fått første sprøytestikk mot korona. Men byrådslederen har stått i kø som alle andre.

Publisert

— Jeg er glad for å ha fått første dose av vaksinen og oppfordrer befolkningen til å ta vaksinen med en gang de får tilbud om det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) etter å ha fått dose nummer en av koronavaksinen.

60-åringen som har stått i front for Oslo kommunes kamp mot korona ble innkalt til vaksinering på helt vanlig vis.

Var registrert og fikk fremskyndet time

Byrådslederen bor i bydel St. Hanshaugen og var egentlig innkalt til vaksinering onsdag kveld.

Da skal Johansen i bystyremøte, men byrådslederen har registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kan ringe dersom det blir ledig time til vaksinering tidligere.

— Mange vil få tilbud om vaksine i tiden fremover ettersom tempoet i vaksineringen øker, sier Raymond Johansen i en pressemelding fra byrådet.

Kan sette 120.000 doser i uka

Ifølge helsebyråd Robert Steen har Oslo kapasitet til å sette 120.000 vaksiner i uka. Problemet til nå har vært mangel på vaksiner og ikke folk til å sette dem.

Så langt har 178.296 innbyggere i Oslo fått vaksine mot koronaviruset. 36.115 av dem, tilsvarende 6,3 prosent av befolkningen, er helvaksinert, opplyser kommunen.

56 prosent er vaksinert med Pfizer-vaksinen, 34 prosent er vaksinert med Moderna-vaksinen og 10 prosent med AstraZeneca.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS