Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk første dose med vaksine mot korona mandag.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk første dose med vaksine mot korona mandag.

Her får Raymond (60) sin første vaksine: - Mange får tilbud fordi tempoet i Oslo øker nå

I dag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sin første dose av Moderna-vaksinen. Dermed er 60-åringen en av 178.296 innbyggere i Oslo som har fått første sprøytestikk mot korona. Men byrådslederen har stått i kø som alle andre.

Publisert

— Jeg er glad for å ha fått første dose av vaksinen og oppfordrer befolkningen til å ta vaksinen med en gang de får tilbud om det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) etter å ha fått dose nummer en av koronavaksinen.

60-åringen som har stått i front for Oslo kommunes kamp mot korona ble innkalt til vaksinering på helt vanlig vis.

Var registrert og fikk fremskyndet time

Byrådslederen bor i bydel St. Hanshaugen og var egentlig innkalt til vaksinering onsdag kveld.

Da skal Johansen i bystyremøte, men byrådslederen har registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kan ringe dersom det blir ledig time til vaksinering tidligere.

— Mange vil få tilbud om vaksine i tiden fremover ettersom tempoet i vaksineringen øker, sier Raymond Johansen i en pressemelding fra byrådet.

Kan sette 120.000 doser i uka

Ifølge helsebyråd Robert Steen har Oslo kapasitet til å sette 120.000 vaksiner i uka. Problemet til nå har vært mangel på vaksiner og ikke folk til å sette dem.

Så langt har 178.296 innbyggere i Oslo fått vaksine mot koronaviruset. 36.115 av dem, tilsvarende 6,3 prosent av befolkningen, er helvaksinert, opplyser kommunen.

56 prosent er vaksinert med Pfizer-vaksinen, 34 prosent er vaksinert med Moderna-vaksinen og 10 prosent med AstraZeneca.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS