Det er første gang jentekoret er med på et offisielt, nasjonalt arrangement 17. mai. Her synger de i Stensparken.
Det er første gang jentekoret er med på et offisielt, nasjonalt arrangement 17. mai. Her synger de i Stensparken.

Nå skal hele Norge få høre lyden av Bolteløkka og Bislett

50 sangere fra Bolteløkka jentekor og Bislett guttekor skal synge for kongen på Slottsplassen 17. mai, sammen med Det norske jentekor. Garden akkompagnerer.

Publisert

Dirigent i Bolteløkka jentekor, Linn Andrea Fuglseth, har arrangert øvelser på Zoom hver eneste dag denne uka for å være tipp topp forberedt før nasjonaldagsoppdraget.

Det er første gang jentekoret er med på et offisielt, nasjonalt arrangement 17. mai.

Masse planlegging

— Dette er selvfølgelig veldig stas, sier Linn Andrea.

Hun forteller om masse planlegging og detaljerte forberedelser. Alle barna må hurtigtestes for korona, med alt det innebærer av tillatelser, samtykker og karantenetiltak.

— Det er kjempestor ære å få lov til å synge foran kongen og på tv, noe av det største vi kan få oppleve å få være med på, sier korleder Marius Astrup Thorsen.

Guttekoret har også hatt daglige zoomøvelser med gjennomganger, og lagt ut sangene og tekstene på hjemmesidene sine.

— Er det nerver i spill her?

— Det tror jeg faktisk ikke. Vi åpna Bislett games med «Ja vi elsker» i 2019, foran 15.000 mennesker, men gutta bare koste seg. Så jeg tror det skal gå bra, sier dirigent Marius Astrup Thoresen.

Linn Andrea Fuglseth ser fram til Bolteløkka jentekors første slottsoppdrag.
Linn Andrea Fuglseth ser fram til Bolteløkka jentekors første slottsoppdrag.

Garden dirigerer

Arrangementet på Slottsplassen starter ved 11-tiden, og 11.30 synger koret «Norges kongesang», bedre kjent som «Kongesangen» i anledning at kongefamilien kommer ut på balkongen. Deretter synger korene «Ja vi elsker» klokken tolv, til Gardens akkompagnement. Det blir drilloppvisning og salutter fra Akershus festning.

Lokalbefolkningen på Bislett og St. Hanshaugen har hatt glede av jentekoret på nasjonaldagen i mange år. Jentene har nemlig sunget ved Sigrid Undset-statuen i Stensparken 17. mai de fleste av de søtten årene de har eksistert. En liten gruppe eldre sangere, fra sjette og syvende trinn, blir å høre og se ved statuen klokka 09.00 på nasjonaldagen.

I 2011 fikk Andrea St. Hanshaugens Miljø- og Kulturpris for arbeidet med syngende barn på Bislett.

Mest Bolteløkka iblandet resten av byen

Bislett Guttekor ble etablert i 2014 og består først og fremst av barn fra Bolteløkka skole. Begge korene har imidlertid spedd på med barn fra hele byen: Ila skole, Marienlyst skole, Ruseløkka, Majorstua skole, Den tyske skolen, Skøyen og til og med noen helt fra Bøler skole.

Bolteløkka jentekor har vært en del av Kulturskolen i Oslo de siste fem årene, og det siste året har vært spesielt også for jentesangerne. De har hatt digitale øvelser, uten felles sang, og bare møttes en håndfull ganger i pandemiperioden.

Både gutte- og jentekoret har øvd sammen for første gang på veldig lenge den siste uka, i et partytelt utenfor Fagerborg kirke onsdag, for å øve til 17. mai.

Artisten Moddi har vært så heldig å få synge med Bislett guttekor.
Artisten Moddi har vært så heldig å få synge med Bislett guttekor.
Powered by Labrador CMS