Spesialbibliotekar Rahel Beraki ved Deichmanske Torshov deler ut vinguider og andre nyttige bøker i polkøen fredag.

Køen var ikke til biblioteket, men Deichman Torshov grep sjansen i den endeløse polkøen

Deichman Torshov tok konsekvensen av polkøen i går, og lånte ut bøker som kunne komme til nytte i den uvanlig lange raden med ventende mennesker utenfor Sandakersenteret.

Publisert

Fredag ble det meldt om uvanlig lange polkøer i Oslo før langhelgen som ender med 17. mai mandag. Opp mot 150 meter lange køer foran vinmonopolene i hovedstaden, meldte NTB. Ventetiden var enkelte steder over en time lang.

Kø-deltakere ved Sandakersenteret var heldigere enn kø-deltakere andre steder i byen. Ansatte på Deichman Torshov benyttet anledningen til å lete i hyllene etter 17. mai-litteratur og troppet opp på fortauet for spontane korttidsutlån til kjedete polfarere.

Køen til polet på Sandakersenteret var lang fredag formiddag, men Deichman Torshov sørget for å korte ned ventetiden.

«Formidlet noe relevant»

— Vi benyttet en gylden anledning med masse folk utenfor vinduene, forteller programansvarlig ved bibilioteket, Stine Laukvik.

«Hva med en god bok til proseccoen?» spurte Deichman Torshov på Facebook fredag formiddag. «Og vi som trodde køen var inn til biblioteket, men det viste seg å være til polet. Vi benyttet oss av sjansen til å formidle noe relevant», skrev biblioteket videre.

Det er viktig for Deichman Torshov å informere om at de er åpne for besøk. Bibliotekene har vært mer eller mindre åpne under nedstengningen, bortsett de første ukene da hele landet var nedstengt ifjor.

Mer tid til hver enkelt låner

— Mandag åpnet vi for at lånerne kunne komme inn forbi sperrebåndene igjen, etter en periode fra 13. mars til 10. mai da vi kun har hatt åpent for bestill og hent. Store deler av lokalene har vært utilgjengelig for publikum. Nå er det godt å ønske enkeltpersoner velkommen inn igjen. Det gjør at vi har ekstra mye tid til hver enkelt bruker, sier Stine.

Hun kan fortelle at brukerne blir veldig glad når de får ekstra service og de ansatte strekker seg ekstra langt for finne ut av hva de faktisk trenger:

Dette bildet er tatt av en nabo ut av vinduet i Åsengata. Køen gikk rundt hjørnet og hele veien bort til hovedinngangen til Sandakersenteret. Foto: Privat

— Det er gøy å ha tid til å være mer oppsøkende, men ikke for nær altså. Vi er nøye på to meters avstand.

Stunt og markedsføring

Stine forteller at køen strakk seg forbi hele senterbygningen og rundt hjørnet og oppover Åsengata i hele bibliotekets åpningstid.

— Utdelingen var et stunt og vi holdt ikke på så lenge. Det var like mye en anledning til å formidle at vi er åpne igjen, sier Stine.

Les også: På Geitmyra finner kvinner sammen i et fellesskap for å dyrke jorda. Men menn vil de helst ikke ha med

Ansatte prøve først å lokke folk inn i biblioteket innenfra, men gikk etterhvert ut på gaten og delte ut relevant polkølitteratur.
Powered by Labrador CMS