Frp mener den økonomiske situasjonen i Oslo kommune har endret seg siden 2016, og støtter ikke kjøp av den nedlagte Veterinærhøyskolen til 1,4 milliarder kroner.
Frp mener den økonomiske situasjonen i Oslo kommune har endret seg siden 2016, og støtter ikke kjøp av den nedlagte Veterinærhøyskolen til 1,4 milliarder kroner.

Var for i 2016. Nå snur Frp og er mot kjøp av Veterinærhøgskolen: - En annen økonomisk situasjon

Bystyret vil onsdag med overveldende flertall vedta å kjøpe mesteparten av Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Opprinnelig en borgerlig idé Frp støttet. Men nå har partiet snudd og vil ikke bruke over 1,4 milliarder på kjøpet.

Publisert

Når bystyreflertallet onsdag kveld går inn for et historisk eiendomskjøp er det uten to partier.

Hverken Frp eller FNB kommer til å stemme for det som opprinnelig var et borgerlig forslag fra 2016 - å utrede kjøp av hele eller mesteparten av Veterinærhøgskole-tomta på Adamstuen.

— Uforsvarlig i dagens økonomiske situasjon

— Vi ser verdien i tomten til den gamle veterinærhøgskolen på Adamstuen, og vi ser hvilket potensiale den har. Det er også helt riktig at Frp tidligere har støttet vedtak om å se på mulighetene for å erverve hele eller deler av eiendommen, sier Lars Petter Solås (Frp) til VårtOslo.

Nå er imidlertid den økonomiske situasjonen i Oslo kommune helt annerledes enn i 2016, påpeker Frp-politikeren.

— Dette påfører kommunen en totalkostnad på over 1,4 milliarder kroner. Det er ikke forsvarlig gitt dagens situasjon for både pågående investeringsprosjekter og store skolebehov andre steder i byen, sier Solås.

— For mange andre behov i byen vår

Bystyrevedtaket fra 2016 har altså Ap/SV/MDG-byrådet fulgt opp. Og nå står Oslo kommune nå står klar til å betale staten 1,35 milliarder kroner for tomta.

I tillegg kommer omkostninger ved eiendomstransaksjonen, samt at det er planlagt å bruke 80 millioner til foreløpig rehabilitering av bygninger ved den nedlagte Veterinærhøgskolen.

Mesteparten av statens tomt ved den gamle Veterinærhøgskolen blir solgt til Oslo kommune. Her planlegges allerede skole, flerbrukshall, bibliotek og grøntområder.
Mesteparten av statens tomt ved den gamle Veterinærhøgskolen blir solgt til Oslo kommune. Her planlegges allerede skole, flerbrukshall, bibliotek og grøntområder.

Samlet blir kostandene ved kjøp av Veterinærhøgskole-tomta trolig over 1,4 milliarder kroner, mener Frp. Og legger til at det er uansvarlig pengebruk i kommunens økonomiske situasjon.

— Det er for mange og for store behov ellers i byen vår til at Frp med god samvittighet kan støtte nok en sak hvor kommunen og byens skattebetalere skal belastes for et eiendomskjøp i denne størrelsen, sier Lars Petter Solås til VårtOslo.

— 36 skoleprosjekter utsatt eller forsinket

Øst i Oslo er både nye Bjørvika skole på Sørenga og barneskolen på Holtet utsatt, påpeker han. I nærområdet til Veterinærhøgskole-tomta er rehabilitering av Bolteløkka skole utsatt i flere år.

På toppen av dette kommer en rekke andre utsatte rehabiliteringer av skoler, påpeker Frp.

— I den nye skolebehovsplanen er det hele 36 av 43 skoler der rehabilitering eller bygging er utsatt eller forsinket. Samtidig syns byrådet at det er greit å svi av 1,4 milliarder kroner på en prakteiendom som ikke kan brukes til skole før tidligst om 8-10 år. Det er unødvendig direkte uansvarlig, sier Solås.

Powered by Labrador CMS