Lyden fra et ventilasjonsanlegg som trengte reparasjon plaget Charlotte Buhl og resten av nabolaget i flere måneder.
Lyden fra et ventilasjonsanlegg som trengte reparasjon plaget Charlotte Buhl og resten av nabolaget i flere måneder.

I månedsvis ødela ulyd fra Thon-hotellet nattesøvnen for naboer i Pilestredet Park og St. Olavs gate

Fra oktober og nesten til jul ble nabolaget i St. Olavs gate og Pilestredet Park plaget døgnet rundt av en enerverende høyfrekvent lyd. Til slutt fant naboene ut at lyden måtte komme fra taket på Thon-hotellet Europa.

Publisert

— Den høyfrekvente lyden har økt stadig mer i styrke, intensitet og varighet i løpet av disse månedene. Vi naboer har sagt ifra og vi har vært på hotellet for å gi beskjed om at dette ikke er akseptabelt, forteller nabo Charlotte Buhl til VårtOslo.

Buhl forteller om en høyfrekvent enerverende evig lyd som legger seg over nabolaget og gjør nattesøvn vanskelig. Først i begynnelsen av desember ble støykilden definitivt lokalisert.

— Vi ble ikke tatt på alvor

Hotellet ble informert av naboene om at støyen kom fra ventilasjonsanlegget. Etter at det ble slått fast at lyden stammet fra taket på hotellet har Buhl hatt telefon og SMS-kontakt med hotellets direktør.

— Vi tok kontakt allerede i oktober, men opplever at vi ikke har blitt tatt på alvor. Bydelen og politiet har også blitt engasjert, og fortalt hotellet at støyen fra ventilasjonssystemet må fjernes, forteller Buhl.

Ventilasjonsanlegget på hotellet trengte å få byttet ut en defekt motor.
Ventilasjonsanlegget på hotellet trengte å få byttet ut en defekt motor.

Ventilasjonsanlegget på hotellet trengte å få byttet ut en defekt motor. Nå er heldigvis den plagsomme lyden borte. Hotellet har fått satt inn en reservemotor til ventilasjonsanlegget.

Koblet inn bydelsoverlegen

På e-post svarer spesialkonsulent Marthe Bratsvedal i bydel St. Hanshaugen at bydelsoverlegen er kjent med denne saken.

Bydelen ved bydelsoverlegen har sendt et brev til hotellet angående støyklagen og bedt om en tilbakemelding innen 3. januar. Den tilbakemeldingen fikk bydelen.

Leverandøren av disse anleggene har imidlertid ikke kunnet levere reservedeler. Det er årsaken til at det har tatt såpass lang tid å få rettet opp feilen.

— Ventilasjonsanlegget er fra 2018, og vi hadde ikke forventet at det skulle gå i stykker, sier prosjektleder hos Thon Hotels, Espen Rognlien.

— Vi har slitt veldig med å få tak i en ny motor til anlegget. Det har vi nå, og den er allerede montert. Den motoren vi har montert nå, er ikke original, og kommer nok ikke til å vare så lenge, sier prosjektlederen hos Thon.

Lover slutt på ulyder fra hotellet

— Forhåpentligvis vil den varer lenge nok til at en ny originalmotor blir installert i mars. Når hotellet åpner igjen etter nyttår, vil det ikke komme noe ulyd fra ventilasjonsanlegget, forklarer Rognlien.

På natten, når trikken sto og trafikken la seg, var støyen ekstra enerverende, forteller naboer.
På natten, når trikken sto og trafikken la seg, var støyen ekstra enerverende, forteller naboer.

Pressekontakt hos Thon Hotels, konserndirektør Morten Thorvaldsen, bekrefter at det tar tid for å få på plass nye originaldeler fra leverandøren av ventilasjonsanlegget. Dette er en midlertidig løsning, skrev han i svarbrevet til bydel St. Hanshaugen.

— Vi må vente enda noen uker på en ny motor, men i mars skal den være på plass, sier Thorvaldsen til VårtOslo.

—I dag er det den fjerde januar, og det er stille fra taket på hotellet. Det er deilig. Siden dette er en midlertidig løsning slapper vi ikke helt av. Vi må følge med videre, sier nabo Charlotte Buhl. Hun er glad for at støyforurensningen er borte, og er glad for å kunne få natesøvnen tilbake.

Powered by Labrador CMS