— Monsterutbyggingen på Rikshospitalet vil vansire omgivelsene. Det er plass til å bygge ut mer på Ullevål sykehus, sier byantikvar Janne Wilberg.
— Monsterutbyggingen på Rikshospitalet vil vansire omgivelsene. Det er plass til å bygge ut mer på Ullevål sykehus, sier byantikvar Janne Wilberg.

- Ap og Sp graver sin egen grav, sier byantikvar Janne Wilberg om regjeringens nedleggelse av Ullevål sykehus

Byantikvar Janne Wilberg er nådeløs mot regjeringen etter beslutningen om nedleggelse av Ullevål og bygging av nytt sykehus på Gaustad. — En uklok regjeringsbeslutning! Monsterutbyggingen på Rikshospitalet vil vansire omgivelsene

Publisert

Fredag kom nyheten om at Ap/Sp-regjeringen overkjører et klart flertall i Oslo bystyre og gjennomfører en statlig regulering på Gaustad.

Dermed legges Ullevål sykehus ned og et nytt storsykehus bygges ut ved Rikshospitalet på Gaustad.

— River beina under egen politisk fremtid

Oslos byantikvar Janne Wilberg mener de to regjeringspartiene begår en grov tabbe.

— Overkjøring av bystyret er både prinsipielt, og i denne saken, en veldig dårlig ide. Arbeiderpartiet og Senterpartiet graver sin egen grav med dette. Med åpne øyne river de beina under egen politisk fremtid. Dette er manglende gangsyn, skriver Wilberg på sin Facebook-side.

Den byantikvaren i landets hovedstad mener en modernisering av dagens sykehus på Ullevål-tomta er fullt mulig. Og hun advarer mot ødeleggelser ved en utbygging på Gaustad.

— Dette er en uklok regjeringsbeslutning! Monsterutbyggingen på Rikshospitalet vil vansire omgivelsene. Det er plass til å bygge ut mer på Ullevål sykehus og konsolidere videre drift der, skriver byantikvar Janne Wilberg.

— Riktig å gjennomføre statlig regulering

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Kommunal- og distriktsdepartementet om å gjennomføre reguleringsprosessen for Nye Rikshospitalet på Gaustad og Nye Aker som statlig reguleringsplan.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

Her på Gaustad, ved det eksisterende Rikshospitalet, skal et nytt storsykehus erstatte Ullevål sykehus, mener regjeringen.
Her på Gaustad, ved det eksisterende Rikshospitalet, skal et nytt storsykehus erstatte Ullevål sykehus, mener regjeringen.

— Dette betyr at Aker blir et stort akuttsykehus for Groruddalen og at utbyggingen på Gaustad skal gå i henhold til vedtatte planer, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

— Det vil blant annet innebære flytting av virksomhet fra Ullevål til disse stedene, sier Bekeng.

Gjennomføringen skjer til tross for at Oslo bystyre har vedtatt at det er imot utbyggingen på Gaustad.

— Det er nettopp det at bystyret har vedtatt at de er mot Gaustad-utbyggingen som gjør at vi mener det er riktig å gjennomføre en statlig regulering. Samtidig sikrer vi at Oslo blir en høringsinstans og kan komme med sine innspill, sier Bekeng.

Powered by Labrador CMS