En kjøreledning har falt ned på et tog på Rosenholm stasjon i Oslo.
En kjøreledning har falt ned på et tog på Rosenholm stasjon i Oslo.

Kjøreledning har falt ned på tog i Oslo. Personer skadd

En kjøreledning har falt ned på et tog på Rosenholm stasjon i Oslo. Flere personer er skadd, men det skal ikke være alvorlig, opplyser Oslo politidistrikt.

Publisert

Saken er utvidet med flere opplysninger og intervju.
— Brannvesenet er i gang med å jorde de strømførende ledningene slik at strømmen ledes bort fra sporet og evakuering av passasjerene i toget kan foregå trygt, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB i 17-tiden.

Det ble meldt om flere knuste ruter i togsettet og at mellom tre og fem personer var lettere skadd. To personer fikk behandling for kuttskader av ambulansepersonell.

Les også: Riksantikvaren vil la nye Oslo Spektrum bli 112 meter høyt

Vy setter opp buss

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 16.40 onsdag ettermiddag. Klokken 17.24 opplyste politiet at evakueringen av passasjerene var i gang. Det var cirka 70 passasjerer på toget.

Rosenholm stasjon ligger helt sør i Holmlia i Oslo kommune, rett nord for grensa til Nordre Follo kommune.

Ifølge Bane Nor berører ulykken lokaltogene L2 mellom Stabekk og Ski, L21 Stabekk – Moss og L22 Skøyen – Rakkestad. Også regionstoget R20 mellom Oslo S og Halden er berørt.

Vy opplyser at det blir satt opp buss på de berørte strekningene.

Ifølge pressevakt Olav Nordli i Bane Nor er det usikkert når togtrafikken kan starte opp igjen. Til Avisa Oslo opplyser han at det også er meldt om en brann langs sporet i nærheten av Kolbotn.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS