Natt til Langfredag, 10. april, skjøt flere gjerningsmenn mot to bilister på Mortensrud og Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand.

To yngre menn fengslet etter drapsforsøk ved Lofsrud skole

En 18-åring og en 20-åring er varetektsfengslet i inntil fire uker, siktet for drapsforsøk ved Lofsrud skole i påsken.

Publisert

Det ble klart i et fengslingsmøte i Oslo tingrett tirsdag. De to unge mennene på 18 og 20 år ble pågrepet av politiet sist søndag.

Retten vurderer at det er nærliggende fare for bevisforspillelse i saken. De to er også undergitt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Natt til Langfredag, 10. april, skjøt flere gjerningsmenn mot to bilister på Mortensrud og Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Utover natten arbeidet politiet på både Mortensrud og Bjørndal med åstedsundersøkelser, og begge mennene som var blitt skutt mot, var hos politiet for å avgi forklaring.

— Ingen skadd, men likevel en stygg sak

Politiet ble først varslet om skuddene av en som meldte ifra om fem smell i området ved Mortensrud klokken 01.55. Politiet rykket ut til området og fant bilen og ved Lofsrud skole en tomhylse.

Klokken 03.10 ringte en ny person til Oslo-politiet, denne gang fra Bjørndal, som fortalte at han var blitt skutt på av en person.

— Ingen ble skadd i hendelsen, men det er likevel en stygg sak. Vi knytter skyteepisoden til et oppgjør i et kriminelt miljø, og utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Christian Hatlo til TV 2.

Powered by Labrador CMS