Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) besøker Ellingsrudåsen skole mandag.
Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) besøker Ellingsrudåsen skole mandag.

– Dette er en vanvittig situasjon å stå i. De ansatte skal utfordre sin egen frykt for å bli syke og samtidig gi omsorg. Nå krever de ansatte i skolen å bli lyttet til

Skolepersonell i Oslo er frustrert over utdanningsetaten ved skoleåpningen. – Følger ikke skolen veilederen, må hovedverneombudet stenge skolen, er beskjeden til skolenes plasstillitsvalgte.

Publisert Sist oppdatert

– Styret i klubben til utdanningsetaten har de siste dagene jobbet på spreng for å få nødvendig informasjon fra utdanningsetaten. Vi har sendt inn flere innspill og spørsmål som ikke har blitt besvart. Den manglende dialogen mellom utdanningsetaten og klubben har fått oss til å konkludere med at de har sendt alt ansvar for åpningen av skolene lokalt. Dette er stikk i strid med hva vi har krevet, skriver Hanna Lajord-Stilén, nestleder i Fagforbundet-klubben i utdanningsetaten i et internt brev.

Det er i forbindelse med gjenåpningen av osloskolene for 1.-4. klasse Fagforbundet er frustrerte. Fagforbundet Barn og Oppvekst i utdanningsetaten har derfor sendt ut en mail til alle de plasstillitsvalgte i fagforeningen.

– Sammen må du og hovedvernombudet finne ut om skolen følger veilederen. Om skolen IKKE gjør dette, må hovedverneombudet sende et varsel om stengning av skolen, gir Lajord-Stilén beskjed om.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp