Hvervenbvukta er et populært bade- og rekreasjonsområde om sommeren. Nå frykter MDG i Søndre Nordstrand at badeidyllen kan bli ødelagt.
Hvervenbvukta er et populært bade- og rekreasjonsområde om sommeren. Nå frykter MDG i Søndre Nordstrand at badeidyllen kan bli ødelagt.

MDG frykter ny småbåthavn ødelegger bading i Hvervenbukta

Bymiljøetaten ønsker å bygge småbåthavn rett ved badeperlen Hvervenbukta. — Bademulighetene her bør heller utvides, mener MDG-politikere i bydel Søndre Nordstrand.

Publisert Sist oppdatert

I over 100 år har Hvervenbukta vært et populært populært bade- og utfartssted for oslofolk i sommermånedene. Stranda på grensa til Nordre Follo ligger svært idyllisk til ved Bunnefjorden.

Nå frykter Miljøpartiet De Grønne i bydel Søndre Nordstrand at badeplassen kan være truet. En ny reguleringsplan fra bymiljøetaten legger blant annet opp til en småbåthavn med 350 plasser i nabolaget.

— Kapasiteten i Hvervenbukta er for lengst sprengt. Det bør heller anlegges flere badeplasser og utvikles tilbud som kan brukes av alle. Blir planen vedtatt, vil dette gi reduserte muligheter for å bade og fiske, kort unna de to hovedstrendene, sier leder i Søndre Nordstrand MDG, Kyrre Johansson, til VårtOslo.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp