Kilometer-lange bevegelige lysstråler blir til installasjonen «Parallax» på broen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen fra torsdag.
Kilometer-lange bevegelige lysstråler blir til installasjonen «Parallax» på broen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen fra torsdag.

Lyskunst fra hele Europa til Oslo: Skinnende, gratis kunstutstilling ved fjordkanten

Fjord Oslo er en gratis kunstfestival som forvandler Havnepromenaden til en utendørs utstilling av lys. Torsdag skrur de på bryter'n.

Publisert

Startskuddet for utstillingen går torsdag 3. november og det vil være mulig å se de spektakulære lys showene til og med 6. november. Lysene går på klokka 18.00 og skrur av klokka 23 tre dager til ende.

Kunstnerisk leder bak utstillingen er Anastasia Isachsen, visuell kunstner, kjent for videokunst, projeksjoner og lysdesign for ulike kulturelle prosjekter.

Lyskunstnere fra hele Europa

Våren 2022 fikk Fjord Oslo den høythengende Oslo Bys kunstnerpris av ordfører Marianne Borgen for å ha skapt en nyskapende, sterk, sosial og inkluderende opplevelse av kunst og lys.

Til årets utgave har Fjord Oslo invitert lyskunstnere fra hele Europa. Sammen forvandler de Havnepromenaden til en lysende folkefest i høstmørket.

— Installasjonene diskuterer den urolige situasjonen i verden på en håpefull måte. Det forblir en sentral tanke i Fjord Oslo at festivalen skal lyse opp høstmørket, i både bokstavelig og billedlig forstand, heter det i en pressemelding.

På Aker Brygge vil det være tre ulike utstillinger.

Powered by Labrador CMS