Oslo 20230425. Store nedbørsmengder fører til vanndammer og oversvømmelser i hagen til en tomannsbolig på Nordstrand i Oslo.
I en normal april får Bergen nesten tre ganger så mye regn som Oslo, men slik var det ikke i år, ifølge Yr.

Det regnet mye mer i Oslo enn i Bergen i april

Oslo var dobbelt så våt som Bergen i april. I hovedstaden falt det 100 millimeter nedbør, mens det i regnværsbyen Bergen «bare» kom 43 millimeter.

Publisert

I en normal april får Bergen nesten tre ganger så mye regn som Oslo, men slik var det ikke i år, ifølge Yr på Twitter.

Ellers i landet ble det satt en rekke rekorder både for mest døgnnedbør og månedsnedbør, hovedsakelig på Østlandet. Samtidig fikk flere stasjoner i Nordland den tørreste april-måneden som er registrert, skriver Meteorologisk institutt.

Våtest og tørrest

Relativt sett falt det mest nedbør på enkelte stasjoner i Innlandet og Viken med 200–300 prosent mer nedbør enn normalt, mens det på en rekke stasjoner i Nordland og Vestland er registrert 75 til 95 prosent mindre nedbør enn normalt.

Den våteste stasjonene var Lifjell – Øysteinnatten (Midt-Telemark, Vestfold og Telemark) 231,4 millimeter, som er 189 prosent mer nedbør enn normalt.

Den tørreste stasjonene var Varntresk (Hattfjelldal, Nordland) med 3,4 millimeter – som er 94 prosent mindre enn normalt.

Powered by Labrador CMS