Stativet som står i nabolaget på Sandaker er levert av Trigonor, leverandør av sklier og andre klatrestativer for barn.

På denne sklien på Sandaker fikk datteren til Anita hjernerystelse: - En skummel opplevelse

— Slike stativer og sklier er utformet på en måte at barna skal få litt utfordringer. Det at de faller og slår seg litt er en del av det, svarer leverandøren av sklien. Mens en mor på Sandaker nå advarer mot å bruke lekeapparatet.

Publisert

For ikke lenge siden skulle datteren til Anita Vårbo Berglund benytte seg av lekestativet som står i borettslaget på Sandaker.

Ned fra klatrestativet går det to jernstenger parallelt ned, som fungerer som en slags sklie.

— Datteren min er litt vågal, og valgte å skli ned med hodet først. Med boblejakke blir det høy fart, og hun suste ned, forteller Anita.

Så ut som rygg og nakke skulle brekke tvert om

Men den siste meteren av sklien går vinkelrett ned i bakken, som førte til at datteren til Anita på ni år datt i sanden med hodet først.

— Det var en skummel opplevelse i aller høyeste grad. Jeg prøvde å stoppe henne, men det rakk jeg ikke. Det så ut som rygg og nakke skulle brekke tvert om.

Datteren til Anita endte opp med en mild hjernerystelse. Men Anita sier det kunne gått verre.

— Heldigvis slapp vi unna med bare skrekken, sier moren.

— Den kan godt fjernes

Nå vil Anita advare foreldre for å unngå at andre barn skader seg. Hun mener også at den uheldige utformingen på sklien bør skiftes ut.

Stativet som står i nabolaget på Sandaker er levert av Trigonor, leverandør av sklier og andre klatrestativer for barn.

— Barna leker jo i stativet og på sklien, og får god fart. Noen har sagt at den er beregnet til større barn, men alle barn leker jo i det stativet uansett.

Anita publiserte historien med datteren, samt et bilde av sklien, på Facebook-gruppen til borettslaget. Her var det flere andre som stilte seg kritiske til skliens utforming, mens andre lurte på om dette i det hele tatt skulle være en sklie.

— Enig i at den godt kan fjernes, kommenterer en.

— Visste ikke at det var en sklie en gang, trodde det var noe man klatret i, skriver en annen.

Utformet slik at barna får utfordringer

Det er Trigonor AS som er leverandøren av stativet som står på Sandaker. Morten Dromnes i Trigonor forteller på et generelt grunnlag at alle stativer fra Trigonor er utformet etter europeiske og norske standarder.

— Slike stativer og sklier er utformet på en måte at barna skal få litt utfordringer. Det at de faller og slår seg litt er en del av det, sier Dromnes.

Denne sklien er det meningen at barn skal skli ned med beina først, for så å hoppe og lande i sand eller på gummimatter.

— Men det er ikke meningen at man skal få varige men, og det er jo en riktig måte å bruke denne sklien på, som er med beina først. Det er strenge regler for utforming av slike stativer, og alle regler er holdt i forhold til denne sklien, fortsetter Dromnes.

Dromnes påpeker at det ikke er Trigonor selv som har produsert og utformet sklien. Det er det en dansk leverandør som har gjort, og Trigonor har levert og montert denne på Sandaker.

VårtOslo har ikke fått vite hva den danske leverandøren heter.

Powered by Labrador CMS