19. juli ble en 39 år gammel mann skutt og drept i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum. Nå er politiet ferdig med etterforskningen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rådhus-drapet er ferdig etterforsket

Politiet har avsluttet etterforskningen av drapet der en mann ble skutt ved rådhuset i Oslo i juli fjor. Nå skal stats- og riksadvokaten ta stilling til saken.

Publisert

— Saken er sendt til statsadvokaten, sier politiadvokat Rita Parnas til NTB fredag ettermiddag.

Det var 19. juli i fjor at den 42 år gamle mannen skjøt og drepte en 39 år gammel mann som satt i en bil i Tordenskiolds gate i nærheten av rådhuset i Oslo. Den siktede ble pågrepet kort tid etter på åstedet, etter selv å ha ringt til politiet.

Har påberopt seg nødverge

Fra tidligere er det kjent at de to mennene var barndomsvenner, og at de i 2018 ble dømt til fengsel for en rekke grove tyverier de hadde begått sammen.

42-åringen har erkjent drapet, men har påberopt seg nødverge og erkjenner ikke straffskyld. Forsvarer Mette Yvonne Larsen har tidligere sagt at mannen følte seg truet i forkant av drapet, og at han følte at han måtte forsvare seg.

Politiadvokat Parnas har tidligere kommentert dette og sagt at hun ikke mener vilkårene for å påberope seg nødverge er til stede i denne saken.

Fordi saken dreier seg om drap, vil også Riksadvokaten måtte ta stilling til tiltalen som nå skal tas ut mot den siktede.

Powered by Labrador CMS