Forsvarssjef general Eirik Kristoffersen deltar i Pride Parade i Oslo sentrum lørdag. Han er den første forsvarssjefen som gjør det. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det ble en tydelig og vellykka markering av Pride, både digitalt og fysisk. Se bildene
— Jeg mener at vi er en av de viktigste virkemidlene vi har i kampen mot diskriminering. Pride kan bare få en enda viktigere plass i årene som kommer.
Det sier Pride-sjef Fredrik Dreyer til Dagsavisen. Han er veldig glad for at årets Pride-markering kunne være delvis en fysisk markering og delvis en digital begivenhet.
Årets Pride parade ble strømmet ut til folket, og den foregikk fysisk. Den gikk gjennom Oslos gater fra 12.00 til 15.00 lørdag, og publikum sto langs fortauene, jublende og veivende med Pride-flagg.
— Jeg tror at den synligheten som Pride bidrar til og skaper, spesielt i juni, men også andre steder, i bygd og i by, den er helt essensiell for å endre samfunnets generelle holdninger og oppfatninger til mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet, sier Dreyer til Dagsavisen.
— Superstas med hybrid versjon
Dreyer legger til at han synes det er fantastisk at årets Pride har vært et fysisk arrangement.
— Det er jeg kjempeglad for. I 2020 var Pride heldigitalt, og i år så er det en hybrid festival. Det er superstas, sier Dreyer til avisa.