Jenny-Marie Andersen Håland og Erketunet Gardsbakeri er kjent for sine hjemmelagde boller. Nå finner du dem ikke bare på Vestlandet, men sentralt i Oslo i egen avdeling.

I åtte år har Jenny-Marie drevet gårdsbakeri. Nå har hun inntatt storbyen med kveldsåpent bakeri i sentrum

Siden 2015 har Jenny-Marie Andersen Håland drevet Erketunet Gardsbakeri i Førde. Nå har hun utvidet til hovedstaden i splitter nye lokaler ved Rådhusplassen. 

Publisert

Jenny-Marie Andersen Håland er eier og daglig leder ved Erketunet Gardsbakeri i Førde. Nå har håndverksbakeriet fra Førde fått Oslo rådhus som nærmeste nabo. 

På Erketunet gård åpnet Håland i 2015 sitt eget håndverksbakeri. Siden oppstarten har de utvidet til to bakerier i Førde og har nå fått sitt første bakeri i hovedstaden. Du finner dem i de nyrenoverte lokalene i Tordenskiolds gate 12. 

Håland forteller at de personlig ble spurt om å åpne i de nye lokalene.       

Da forespørselen kom, ble utvidelsen noe de ansatte aktivt måtte ta stilling til. 

– Vi måtte ta stilling til om det var noe vi kunne tenke oss. Etter litt betenkningstid og flere samtaler, fant vi ut at det kunne være spennende å prøve, og sa til slutt ja. 

Erketunet gardsbakeri
Laurent Touya, Kristian Skogstad og Sebastian Klevan står bak bakverket i de nye lokalene.

Varm velkomst

Foreløpig er Håland svært fornøyd med avgjørelsen og oppstarten til det nye bakeriet. 

– Man kjenner jo på mange følelser, men mest av alt er det spennende og kjekt, sier førdianaren.  

De har også fått en varm velkomst av sine nye naboer. 

Her ved Rådhusplassen, i Tordenskiolds gate 12, har gårdsbakeriet flyttet inn i nyrenoverte lokaler.

– Det går bedre for hver dag. Mange bedrifter har lagt merke til oss og vil både ha bedriftsavtaler og ønske oss velkommen til nabolaget, så det er veldig hyggelig.

Med nyrenoverte lokaler og fjordutsikt, tror Håland bakeriet har gode forutsetninger for å klare seg bra.  

– Det har blitt veldig fint her. Vi har store og flotte lokaler med vinduer rett ut i Oslofjorden, så bakeriet ligger kjempefint til. 

Baker som om vi er hjemme

Som håndverksbakeri, er de kjent for å bake alle varene i bakeriet. 

– Og vi baker akkurat som om vi skulle vært hjemme, forteller Håland. 

Det er likevel ett bakverk som har æren for at de nå har kommet til byen.  

– Vi er særlig kjente for å ha gode boller. Det er nok de som er grunnen til at vi er her i utgangspunktet, konstaterer Håland. 

Erketun gardsbakeri på Rådhusplassen.
I juni inntok håndverksbakeriet fra Førde sine splitter nye lokaler på Rådhusplassen.

Hjemme på gården forteller Håland at de baker med melk fra egne kyr. I avdelingen i Oslo må de nøye seg med melk fra butikken. 

– Hjemme får vi lov til å bruke melk fra egen gård. Men det kan vi ikke her, så da kjøper vi melk fra Tine. 

Setter strek ved Rådhusplassen

Til tross for den vellykkede oppstarten, er Håland bestemt på at bakeriets utvidelse stopper her. 

– Nei, vi skal ikke åpne flere steder. Det kjennes ikke sånn ut nå i hvert fall, sier hun og ler litt. 

– Nå har vi to bakerier hjemme i Førde og ett her. Jeg tenker det er passelig, avslutter Håland. 

Kveldsåpent og Too Good To Go

Bakeriet ved Rådhusplassen holder åpent ekstra lenge utover kveldene deler av uken, torsdager til klokken 22.00 og helt til klokken 23.00 fredag og lørdag.

Erketunet Gardsbakeri er for øvrig også å finne i appen Too Good To Go som gjennom å selge overskuddsmat til en billig penge er ment å redusere matsvinn.

Powered by Labrador CMS