DEBATT

— Slik ser virkeligheten ut: Tullinløkkka med Entra-bygget slik det ruver i forhold til det gamle Nasjonalgalleriet til høyre, skriver Johnny Gimmestad. Bildet ble tatt i november 2019.

- Vinkeljukset på Tullinløkka bør ikke eiendomsselskapet Entra slippe unna med

— På Tullinløkka, langs Christian Augusts gate, har eiendomsselskapet Entra reist noen bygg som etter mitt ringe skjønn trekker inntrykket av plassen mange hakk ned.

Publisert

Med de flotte byggverkene til det gamle Nasjonalgalleriet mot øst , Universitetet i sør og Geografisk Oppmåling mot vest, kunne en vakker fasade langs Christian Augusts gate på nordsiden rammet inn en av byens mest sentrale plasser på verdig vis.

Men skitt au. Entra har i stedet smelt opp noen platte, glatte og intetsigende bygg, med svære speilglassruter, som vitner mest av alt om arkitektonisk tilkortkommenhet.

— Bevisst perspektivforfalskning

Det eneste som later til å ha vært viktig for utbyggeren, som sin vane tro gikk ut med svært ekspansive planer - som så ble «moderert» da innsigelser fra mange hold meldte seg - er å utnytte området maksimalt. Mye tyder på at Entra er seg sin brøde bevisst. Noen annen grunn til at de bedriver bevisst perspektivforfalskning er det vanskelig å se.

Slik fremstiller Entra Tullinløkka. — Bevisst perspektivforfalskning, hevder artikkelforfatter Johnny Gimmestad.

Dette går også tydelig fram av den presentasjon de tidligere har laget og nå publiserer på betalt annonseplass her i VårtOslo. Tar man denne presentasjonen bokstavelig, er nybygget til Entra i bakgrunnen sånn cirka på høyde med det gamle Nasjonalgalleriet i forgrunnen til høyre.

— Dette er villedende fra Entra

Virkeligheten, slik mitt bilde viser, er en ganske annen: Selv om de ble tvunget til å senke høyden på fasaden, ruver Entra- bygget i en slik grad at det dessverre setter et langt kraftigere stempel på Tullinløkka enn hva Entra forsøker å gi inntrykk av.

Jeg oppfordrer den våkne leser av VårtOslo til å dømme selv. Sammenlign fotoet av de faktiske forhold med Entras forsøk på forskjønnelse.

Dette er rett og slett villedende, for å bruke et forsiktig uttrykk. Og det synes jeg ikke et av landets største eiendomsselskap skal få slippe unna med.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS