Arrangørene av Psykiatribrølet mener at tiden nå er moden for en nødvendig endring innen det psykiske helsefeltet i Norge. Det brøler de for søndag.
Arrangørene av Psykiatribrølet mener at tiden nå er moden for en nødvendig endring innen det psykiske helsefeltet i Norge. Det brøler de for søndag.

Flere på lista over deltakere på Norges første psykiatribrøl på Eidsvolls plass

Tidligere LO-topp Trine Lise Sundnes, nå stortingsrepresentant for Oslo AP og Jill Arild, landsleder for Mental Helse er blant appellantene når psykiatribrølet skal gjalle for en mer human psykiatri og mindre bruk av tvang søndag.

Publisert

— Flere tiår med nedbygging av sengeplasser i psykiatrien har bidratt til at kapasiteten er sprengt, ventetidene er for lange, altfor mange blir avvist og mange opplever å ikke få fullført sine behandlingsforløp. Vi trenger en kraftfull satsing på psykisk helse nå, sier landsleder i Mental Helse Jill Arild, som er en av appellantene når fire organisasjoner mobiliserer til Norges første Psykiatribrøl foran Stortinget søndag klokka 15 på Verdensdagen for psykisk helse.

Brøler i filmen

Brølet er del av filmen «The Recovery Channel» av filmskaper og pårørende Ellen Ugelstad, som blander dokumentar og fiksjon.

Brølet er initiert av filmskaper Ellen Ugelstad og arrangeres i samarbeid med Pårørendesenteret i Oslo (PIO), Landsforeningen We Shall Overcome (WSO), Mad in Norway og Hvite Ørn.

Appeller vil bli holdt av Trine Lise Sundnes (Ap), Inger-Mari Eidsvik som er tidligere pasient og representant for WSO, pårørende Helge Mass Andersen og Randi, en fiktiv karakter i Ellen Ugelstads nye film «The Recovery Channel».

Selve brølet skal bygges opp rundt en alternativ nyhetssending som går i dybden og presenterer nyheter som utelukkende handler om tvang i psykiatrien.

Psykiatribrøl-arrangørene:

  • Ellen Ugelstad er filmskaper og selv pårørende for en bror med schizofrenidiagnose. Hun har laget både fiksjon, dokumentar og filmessay.
  • We Shall Overcome er en bruker- og interesseorganisasjon som har fokus på å endre mentalitet og praksis i det psykiske helsetilbudet.
  • Mad in Norway er en partipolitisk, økonomisk og religiøst uavhengig plattform og en gren av det etablerte nettstedet Mad in America.
  • PIO-senteret er et støttesenter for pårørende og et kompetansesenter for pårørendesamarbeid i helse- og omsorgssektoren.
  • Hvite Ørn er en landsdekkende medlemsorganisasjon for og av personer med brukererfaring avpsykiske helsetjenester og deres pårørende.

Filmen er nå i produksjon og skal etter planen lanseres høsten 2022. Arrangementet finner sted på Eidsvolls plass foran Stortinget, lørdag 10. Oktober 2021, klokka 15.00.

Powered by Labrador CMS