— Det er utrolig fint at det er blitt malt, sier Regine Folkman Rossnes om de oppgraderte regnbuefargene i Rosenkrantz gate.Foto: Privat
Nå er Rosenkrantz’ gate bilfri. - Mange som har ventet på dette
Regnbuen i Rosenkrantz’ gate har med tiden blitt mer og mer nedslitt på grunn av trafikken. Men nå har fargene fått seg en oppgradering, og i tillegg stenges gaten for gjennomkjøring av trafikk. — Jeg håper flere vil se verdien av å ha dette som et bilfritt område i sentrum, forteller Regine.
En juninatt i fjor ble to mennesker brutalt skutt og drept ved utestedene Per på hjørnet og London pub i Rosenkrantz’ gate. Etter terroren ble gaten farget i regnbuens farger.
Men siden biler fortsatt kunne kjøre gjennom gaten ble den fargerike malingen med tiden nedslitt.
På søndag kunne derfor flere glede seg over at regnbuegaten ikke bare har blitt bilfri, men regnbuefargene ville også få seg et skikkelig løft.
— Dette synes jeg er kjempeflott, forteller Regine Folkman Rossnes til VårtOslo.
Rossnes har lenge ønsket seg ny maling som holder litt lenger enn de første strøkene, samt redusert trafikk gjennom gaten. LHBTQ+miljøet har tross alt rett på trygge møteplasser, skriver Rossnes i dette debattinnlegget.
—
Det er utrolig fint at det er blitt malt i forkant av 17. mai, som dessuten er den internasjonale dagen mot homofobi, transforbi og biofobi, fortsetter Rossnes.
— Et angrep på hele Oslo
— Noen snakker om at symbolpolitikk ikke er viktig. Men i dette tilfellet er det et veldig viktig symbol at vi alle i fellesskap, virkelig slår ring om det skeive miljøet, sier byråd Sirin Stav (MDG) om den oppgraderte gaten, til Aftenposten.
Nå som gaten er stengt for trafikk, åpnes det også for at London pub får benytte seg av et større uteareale, og kan derfor drive uteservering.
— Etter det forferdelige angrepet ville vi slå ring rundt det skeive miljøet, blant annet ved å male gaten i regnbuens farger. Dette var et angrep på hele Oslo. Samtidig har vi besluttet at vi vil stenge gaten for gjennomkjøring, med plass til liv og røre i gaten og legge til rette for uteservering, sier Stav videre.
— Vi vil endre det forferdelige som skjedde til kjærlighet
Daglig leder ved London Pub, Desta Selassie, er også fornøyd.
— Vi visste ikke at det skulle males i dag, så vi ble veldig glade. Det er mange som har ventet på det, forteller Selassie til Aftenposten, søndag.
Han håper at gaten kan bli omtalt som kjærlighetsgaten, og at uteserveringen og malingen kan bidra med dette.
— Vi i miljøet vil ikke tenke på det som skjedde. Vi vil endre det forferdelige som skjedde til kjærlighet, sier den daglige lederen.
Regine Folkman Rossnes tror også at skjenkebevilling og større uteservering vil bidra til at folk kan se det positive med en bilfri regnbuegate.
— Da håper jeg flere vil se verdien av å ha dette som et bilfritt område i sentrum, og at det kan forbli slik. Mitt neste ønske fra politikerne nå, er å få på plass et ordentlig forbud mot konverteringsterapi, sier Rossnes.