En av to danskebåter legges i opplag grunnet reiserestriksjonene under koronaepidemien. Dermed mister 20 servitører jobben.
En av to danskebåter legges i opplag grunnet reiserestriksjonene under koronaepidemien. Dermed mister 20 servitører jobben.

Danskebåten legges til kai - 20 servitører mister jobben

DFDS legger fra mandag ett av to skip som går mellom Oslo og Danmark i opplag. Årsaken er de strenge innreiserestriksjonene. 20 servitører mister jobben.

Publisert

Stigende smittetall og skjerpede reiserestriksjoner har de siste ukene ført til færre passasjerer på ruten mellom København-Oslo og Frederikshavn-Oslo. Derfor legger DFDS Seaways nå ett av de to skipene i opplag fra mandag og fram til midten av februar, opplyser selskapet i en pressemelding.

Dermed vil det være avgang kun annenhver dag fra hver havn, og ikke daglige avganger som nå. Dette fører også til at 20 servitører mister jobben. De øvrige ansatte ved Crown Seaways, som altså midlertidig tas ut av drift, får enten redusert arbeidstid og lønn, eller overføres til andre skip.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS