Gateteateret viste deltakere på COP 26-konferansen som heller ville drive med selskapsleker enn å forhandle klimaavtale. Extinction Rebellion hadde hengt flere bannere ned langs operabygget som en del av aksjonen.

Extinction Rebellion-aksjon: Gateteater og COP 26-protest utenfor Operaen

— Vi følger med på norske politikere på klimakonferansen COP 26 i Glasgow og krever dype kutt i CO2-utslippene, var budskapet.

Publisert

Lørdag ettermiddag gikk et titalls aksjonister fra lokallaget av Extinction Rebellion gjennom Oslo sentrum til Operaen, der de slapp flere store bannere med slagord på utsiden bygget: COP 26 hva gjør Norge?, Norsk olje dreper og De som skal stenge norsk sokkel er født, det er oss.

Aksjonistene holdt appeller, danset til medbragt musikk og spilte gateteater utenfor hovedinngangen til Operaen.

Gateteateret viste deltakere på COP 26-konferansen distrahere seg selv med selskapsleker, bare avbrutt av pauser for å late som om de jobbet hvis folk stoppet og så på dem lenge nok.

Del av en internasjonal kampanje

Aksjonen er en del av en global kampanje av COP 26-relaterte aksjoner utført av Extinction Rebellion i mange land lørdag formiddag, skriver Extinction Rebellion Oslo i en pressemelding.

Gateteateret viste politikere som deltok på COP 26-konferansen distrahere seg selv med selskapsleker og annet som viste at de var opptatt med andre ting enn å ta klimakrisen på alvor.

Innimellom tok de seg sammen dersom folk stoppet og så på dem, og skyndte seg tilbake til bordet for å få det til å se ut som de jobbet hardt med klima- og naturkrisen.

Gateteateret skulle forestille politikere som deltok på COP 26-konferansen. De tøyset rundt og lekte selskapsleker, og tok seg bare sammen og latet som om de jobbet dersom folk stoppet og så på dem

— Ikke la dem komme med flere tomme ord

Dette illustrere situasjonen, mener en av aksjonistene, Susanne Lone (28) fra Oslo.

— Når våre politikere og verdens kapitalister nå sitter i samtaler og spiller for galleriet, er det avgjørende at klimabevegelsen nekter å la dem komme med flere tomme ord, sier hun i en pressemelding.

— Norge kaster seg ut i det globale samfunnet og grabber til oss det vi kan, mens vi arrogant vender ryggen til og etterlater et hav av kaos og ødeleggelse, legger hun til.

Lørdag ettermiddag gikk et titalls aksjonister fra lokallaget av Extinction Rebellion gjennom Oslo sentrum til Operaen, der de slapp flere store bannere med slagord på utsiden av bygget.
Powered by Labrador CMS