Her fra Rådhusgata 30b ønsker plan- og bygningsetaten å etablere en offentlig passasje til den planlagte skolen i Myntgata.

Plan- og bygningsetaten vil ha offentlig gangvei gjennom bygg i Rådhusgata. – Kan ikke forsvares

Wahl Eiendom reagerer kraftig på planforslaget for Myntgata 2, der det foreslås en gangvei fra Christiania torg til den nye videregående skolen. – Gangforbindelsen må fjernes fra planforslaget.

Publisert

Nylig ble planforslaget for Myntgata 2 lagt ut til offentlig ettersyn. Oslo kommune ønsker å legge til rette for en ny videregående skole for ca. 870 elever. I tillegg rommer planen en flerbrukshall under bakken og økt byliv i kvartalet, ifølge Estate nyheter.

Planforslaget åpner for at det kan etableres en gangforbindelse gjennom bygningen fra Christiania torg til bakgaten mot Myntgata.

Illustrasjonen viser et konsept for hvordan nybygget i Myntgata 2 kan bli seende ut.

– Rådhusgata 30B har aldri vært planlagt for gangforbindelse mellom Christiania Torv og Myntgata. Å etablere ny gangforbindelse vil derfor være et stort inngrep i bygningsmassen, med vesentlige inngrep i konstruksjoner og struktur, skriver markedsdirektør i Wahl Eiendom, Christopher W. Felix i et brev til plan- og bygningsetaten.

– Kan ikke forsvares

Felix peker på store inngrep og endringer i konstruksjonen av bygget, flytting av tekniske installasjonene, arealtap og terminering av eksisterende leiekontrakt.

– Selv om ideen om en gangforbindelse gjennom eiendommen kan være tiltalende, kan det med tanke på bygningsmessige, driftsmessige, arealmessige, kostnadsmessige og bevaringsmessige konsekvensene ikke forsvares. Vi mener at mulighet for gangforbindelse gjennom R30B må fjernes fra planforslaget, skriver Felix, ifølge Estate nyheter.

Powered by Labrador CMS