Sånn så det ut fra toppen av Folketeaterbygningen, da utestedet Stratos holdt til der der. Med god utsikt over byen.
Sånn så det ut fra toppen av Folketeaterbygningen, da utestedet Stratos holdt til der der. Med god utsikt over byen.

Ny bar erstatter de gamle Stratos-lokalene i Folketeater-bygget på Youngstorget

På toppen av Folketeaterbygningen åpner snart serveringsstedet Byens Tak, drevet av Rodeo arkitekter. De håper det blir en bra bar og en arena for alle som er interessert i arkitektur og byutvikling.

Publisert

– Å bo i by handler om å dele. Dele på transport, opplevelser, varer og tjenester. Og selvsagt, dele på arealene. Med Byens Tak ønsker vi å vise og undersøke dette i praksis, sier Henning Sunde, ifølge fagbladet Arkitektnytt.

Sunde er kreativ leder og en av grunnleggerne i Rodeo arkitekter. I løpet av året flytter arkitektene inn i 11. og 12. etasje i bygget. 11. etasje er planlagt som rene kontorlokaler, mens 12. etasje, som mange vil huske som det gamle utestedet Stratos, skal bli både kontor og bar.

Samarbeider med Fuglen-folka

— Vi ser for oss en kombinasjon av relevante arrangementer, mat og drikke og stedets klassiske kvaliteter, beliggenheten, utsikten og arkitekturen, sier Sunde i en pressemelding.

Som seg hør og bør når lokalene er eid av arkitekter, pusses de to etasjene opp i tråd med art deco-byggets opprinnelige tegninger.

Samarbeidspartner er Fuglen kaffe- og cocktailbar, kjent fra Pilestredet og Gamlebyen.

Powered by Labrador CMS